Connect with us

BiH

Јezero: Pušten u saobraćaj asfaltirani put u Ljoljićima

Jajce Online

Published

onU mjestu Ljoljići u opštini Јezero danas je puštena u saobraćaj asfaltirana dionica regionalnog puta Јezero-Kupres, dužine dva i po kilometra, u koju je uloženo oko 240.000 KM.
Radovi na ovoj dionici puta, koja spaja Čerkazoviće i Ljoljiće finansirani su iz opštinskog budžeta sa 40.000 KM, odnosno 20 odsto, a ostalo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske posredstvom IFAD projekta.
Novoasfalitarnu dionicu puta danas su pustili u saobraćaj načelnik opštine Јezero Snežana Ružičić i direktor Јedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata u Ministarstvu Stefan Mitrović.
Ružičićeva je istakla da je riječ o veoma značajnom projektu od kojeg će korist imati 110 domaćinstava, a omogućeće razvoj stočarstva, poljoprivrede i turizma.

Ona je navela da je za ovaj projekt opština izdvojila znatna sredstava, s obzirom na to da je Јezero izrazito nerazvijena opština sa budžetom od 670.000 KM.
Ružičićeva kaže da je sigurna da na ovaj način zadržavaju mlade bračne parove i da smanjuju broj nezaposlenih ljudi.
Projekt menadžer u okviru Јedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata resornog ministarstva Zoran Kovačević istakao je da je ovo jedan od načina da se poboljšaju uslovi života na selu.
“Krajnji cilj ovakvih projekata je da se omogući poljoprivrednim proizvođačima da budu što bolje povezani sa tržištem, kao i smanjenje siromaštva” , naveo je Kovačević.
Mještani, zadovoljni što će sada imati prašine i lakši prilaz do jezera Đol, ističu da je ovo za njih “istorijski dan”.
 
 
(Srna/FOTO: Slaven Ružičić)


The post Јezero: Pušten u saobraćaj asfaltirani put u Ljoljićima appeared first on Jajce-Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement