Connect with us

BiH

​Apsolutni hit u Gračanici: U noćni klub mogu ući samo stariji od 40 g…

Avatar

Published

on

​Apsolutni hit u Gračanici: U noćni klub mogu ući samo stariji od 40 g...

Već šest godina zaredom se u BKC-u Gračanica jednom ili dva puta godišnje održava zabava pod nazivom “Disko 40+”.

U prijevodu, to znači da se u Gračanici dva puta godišnje održavaju disko večeri, na koje dolazi isključivo raja starija od 40 godina, koja je onih sedamdesetih i osamdesetih slušala svoju muziku i živjela svoj život.

Sve je krenulo spontano, kada je prije šest godina Radio Gračanica 1.ožujka obilježavao svoj dan, pa su u foajeu BKC-a izložene stare ploče, singilice i stara oprema studija i režije.

Direktor BKC-a Nedžad Peljto je došao na ideju da se godišnje, jednom do dva puta, organizira disko za stariju raju, da se okupe ljudi i opušteno, uz svoju muziku, druže i podsjete na nekadašnja vremena.

Tako je bilo i sinoć u prepunom foajeu BKC-a. Prvi DJ i bivši tonski snimatelj radija Gračanica Fikret Ćurić (otac Amela Ćurića) večeras je birao muziku, a disko je počeo grupom “Pro Arte” i pjesmom “Tužna su zelena polja”, pa su se redali “The Rolling Stones”, “The Beatles”, ali i “Bijelo dugme”, “Indeksi”, “Santana”, “Zov”.

Kako je kazao Vedad Osmanbegović, aktuelni šef tehnike na radiju Gračanica i dobar poznavalac muzike, na ovim večerima se ne ulazi u devedesete i dalje, piše Avaz

Edin Ahmetagić je za ovu priliku instalirao vrhunsku muziku, pa je sve funkcioniralo “kao sat”, a raja je igrala i zabavljala se. Kao nekad.

– Ovo nas vraća u naše vrijeme, našu muziku, na nešto što je za nas bilo dobro. A, bogami, bilo se i mlađe – kaže Miralem Džaferović, glumac amater i veliki šoumen.

(Srednjabosna.com)

Objava ​Apsolutni hit u Gračanici: U noćni klub mogu ući samo stariji od 40 godina pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement