18.2 C
Jajce
Petak, 20 svibnja, 2022
BiH

100 obitelji u Mostaru dužno 10 milijuna KM

Ne postoji službeni registar, ali se pretpostavlja da je najmanje 50.000 ljudi u našoj zemlji ovisno o kockanju, što je više nego zabrinjavajuća brojka koja vlastodršce i ne zabrinjava puno, jer kladionice i kasina u većini gradova imaju veći profit od proračuna grada.

”Mnogi ne shvaćaju da je problem kockanja takav da onaj novac koji se potroši i šteta koja se napravi, a koja se često ne može mjeriti novcem, a ogleda se u raspadu obitelji, u uništenju pojedinca i društva u cjelini”, rekao je to za N1 Marko Romić, psihoaterapeut iz Mostara i voditelj Kluba liječenih ovisnika o kocki KLOK, koji svakodnevno svjedoči pričama poput Marijine koja je zbog kocke izgubila i brak sa ovisnikom.

U početku sve izgleda bezazleno, kao zabava, kao nešto što se može kontrolirati, no kako ističe Romić, jedan broj lakovjernih sklizne u problematično i patološko kockanje.

”Taj trenutak nije uvijek lako prepoznati, Onaj koji kocka on to krije. Dječaci kriju od svojih roditelja da to rade, kako odrastaju, problem postaje veći, no oni to i dalje kriju. Žalosno je da kad neko u obitelji to sazna, kriju od ostalih članova obitelji i to je posebno žalosno i tu se izgubi dosta godine”, rekao je Romić.

Istaknuo je kako svako stoti kockar dolazi, tj. odlučuje da će se liječiti. ”To nije njegova samovoljna odluka, nego odluka pod pritiskom razvoda, dugova, izbacivanja iz obitelji i slično”, rekao je i istaknuo kako danas oko 100 obitelji u Mostaru duguje deset milijuna KM.

(N1)

 

 

 

 

 

The post 100 obitelji u Mostaru dužno 10 milijuna KM appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Jedna od najpoznatijih hrvatskih navijačica Ivana Knol (Knoll), sinoć je u Los Angelesu imala priliku prisustvovati spektakularnom meču američkog Super Bowla. Iako je rođena u Njemačkoj sebe smatra Hrvaticom i Hercegovkom u kojoj je odrasla, a čest je gost na utakmicama Hrvatske reprezentacije. U žižu javnosti dospjela je za vrijeme Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine kada je reprezentaciju Hrvatske bodrila na skoro svim utakmicama. Trenutno boravi u SAD-u gdje je sinoć uživo pratila dvoboj za titulu prvaka američkog fudbala. Na stadionu se pojavila u provokativnom izdanju, pa nema sumnje da mnog nisu skidali poglede sa nje

Jajce Online

Ponovo sarađuju nakon desetak godina: Bašić doveo igrača koji ima preko 100 utakmica u PLBiH

Jajce Online

Za 10,4 posto smanjen broj diplomiranih studenata: Pandemija jeste uzrok, ali je problem dublji

Jajce Online