Connect with us

BiH

22.aprila svi na čišćenje! | Senzor

Jajce Press

Published

on


Danas je u Velikoj sali općine Jajce održan sastanak u povodu velike akcije čišćenja, koja će u Jajcu biti upriličena povodom Dana planete Zemlje, 22.aprila.

Sastanku su pored načelnika općine Edina Hozana, prisustvovali predstavnici NVO i Javnih ustanova.

“Želja nam je da se što više institucija, ljudi posebno djece uključi u akciju, kako bismo svi zajedno očistili naš grad od onog čime smo ga sami zaprljali i ja se iskreno nadam da će odaziv biti veliki”, rekao je Hozan.

Planirano je da se s akcijom starta u 9 sati ujutro, i da svi građani očiste dio koji je u njihovoj okolini. Pojedina Udruženja i sportski klubovi već su izabrali određena područja. 

“Cilj ove akcije je zapravo da probudimo svijest svih nas, da ne zagađujemo svoju okolinu i da je čuvamo”, rekao je Velid Hrnjić, predsjednik PD Ćusine, inicijatora ove velike akcije.

Na sastanku je predloženo da se na ovaj dan dodijeli specijalno priznanje Rašidi Kovačević, jajačkoj penzionerki koja svakodnevno čisti i uljepšava jajačke ulice i naselja.

Svi učesnici za materijalno tehnička sredstva mogu se obratiti Velidu Hrnjiću ili u JKP  Čistoća i zelenilo.

U 14 sati na jezeru kod ribarskih kućica za sve učesnike biti će upriličen zajednički ručak.

U akciji će također učestvovati i Opštine Jezero i Šipovo s kojima je Općina Jajce nedavno potpisala Sporazum o međuopštinskoj saradnji u oblasti promocije i očuvanja rijeke Plive.Feed: Senzor24.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement