Connect with us

BiH

Abdulah Skaka obećao Goraždu nove projekte: Jako smo vezani za ovaj he…

Avatar

Published

on

Abdulah Skaka obećao Goraždu nove projekte: Jako smo vezani za ovaj he...

Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva boravio je danas u Goraždu gdje je sa premijerkom BPK Goražde Aidom Obućom i gradonačelnikom Goražda Muhamedom Ramovićem potpisao sporazum o međusobnoj saradnji.

Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva boravio je danas u Goraždu gdje je sa premijerkom BPK Goražde Aidom Obućom i gradonačelnikom Goražda Muhamedom Ramovićem potpisao sporazum o međusobnoj saradnji.

Tokom susreta istaknuto je da je cilj podrška zajedničkim projektima u ovom gradu koji će omogućiti ostanak na ovim prostorima, posebno mladih. Grad Sarajevo je osigurao i aparat za budući hemodijalizni centar koji je prijeko potreban Goraždu.

“Ova posjeta je rezultat naših pregovora o međusobnoj saradnji koju smo danas konkretizirali potpisivanjem sporazuma između gradova Goražda i Sarajeva i BPK Goražde, a u cilju podrške implementaciji infrastrukturnih projekata i podrške u kulturno historijskim i obrazovnim aktivnostima koje će nam svestrano omogućiti grad Sarajevo. Oni su prepoznali da nam je potrebna podrška u realizaciji jednog značajnog i humanog projekta, uspostavi hemodijaliznog centra i omogućili nam nabavku jednog aparat dok mi radimo i na obezbjeđenju aparata iz drugih izvora tako da ćemo naredne sedmice moći konkretnije reći u kojoj je fazi ovaj projekat”, izjavila je Aida Obuća, premijerka BPK Goražde.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka ističe kako je Sarajevo opredjeljeno za snažnu podršku ovom području.

“Želimo podržati BPK i grad heroj Goražde i jako smo emotivno vezani za Goražde I u budućnosti ćemo raditi mnogo projekata prvenstveno u cilju da zadržimo mlade ljude u Goraždu kako bi im stvorili perspektivu, priliku i mogućnost da ostanu ovdje. Pored ovog aparata koji će grad Sarajevo donirati za hemodijalizni centar mi ćemo u budućnosti raditi na projektima koji su vezani za kulturu. Jako je važno da neke od kulturnih sadržaja koji se dešavaju u gradu Sarajevo prebacimo i u Goražde kako bi građani ovdje osjetili vrijednosti sarajevske, ali i bh kulturne scene”, kazao je Skaka.

On je dodao da grad Sarajevo nema kapaciteta da snažnije podrži infrastrukturne projekte u Goraždu, no da su za to zaduženi viši nivoi vlasti.

“Vjerujem da na tome rade viši nivoi vlasti, Kanton Sarajevo također ima puno veće mogućnosti da infrastrukturno podrži projekte ovdje i vjerujem da će se jedna takva ideja, nakon ove posjete, roditi i kod njih i da će zaživjeti, dok ćemo mi sa naše strane i sa kapacitetima u skromnom budžetu grada Sarajeva podržati kulturne događaje u Goraždu”, kazao je Skaka.

Zahvalnost na podršci Skaki je uputio i gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović.

“Grad Goražde i BPK Goražde se naslanjaju na Sarajevo i mi očekujemo podršku od grada Sarajeva i lokalnih zajednica. Ovaj sporazum smo potpisali u znak buduće saradnje i hvala za prve aktivnosti oko otvaranja dijaliznog centra u Goraždu. Prošle godine g. Skaka je donirao top koji se koristi za vrijeme ramazana i građani su to sa oduševljenjem prihvatili. Bit će nam veliko zadovoljstvo da neke od kulturnih sadržaja iz Sarajeva prenesemo u Goražde”, kazao je Ramović.

Skaka je u pratnji domaćina položio cvijeće na spomenik poginuloj djeci Goražda, obišao Zavičajni muzej u ovm gradu te park Plavi cvijet.

Klix.ba

Objava Abdulah Skaka obećao Goraždu nove projekte: Jako smo vezani za ovaj herojski grad pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement