Connect with us

BiH

Afera “Srebrna malina”: Nakon pretresa SIPA će dostaviti izvještaj Sudu BiH

Avatar

Published

on

Afera “Srebrna malina”: Nakon pretresa SIPA će dostaviti izvještaj Sudu BiH

Agencija za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA BiH) dostaviće izvještaj Sudu BiH, nakon juče izvršenog pretresa Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) na Stupu i prostorija firme “Srebrna malina” u Vogošći, a u vezi nabavke respiratora iz Kine.

Pripadnici SIPA-e BiH su, nakon pretresa u Federalnoj upravi civilne zaštite, izuzeli poslovnu dokumentaciju i podatke pohranjene u računarima, rekao je portparol Sipe Luka Miladinović.

Miladinović je napomenuo da su iz prostorija firme “Srebrena malina”, izuzeti određeni predmeti kao što su računari i poslovna dokumentacija.

“Prilikom pretresa firme “Srebrna malina” u Vogošći otkriveni su i privremeno oduzeti jedna računarska jedinica i laptop, kao i poslovna dokumentacija”, precizirao je on.

Miladinović je naglasio da će SIPA dostaviti izvještaj Sudu BiH u zakonskom roku sa prilozima.

Tužilaštvo BiH preuzelo je od kantonalnog Tužilaštva predmet koji se odnosi na navode o nezakonitostima i nepravilnostima u vezi sa uvozom respiratora iz Kine u BiH, koji su koštali oko 10,5 miliona KM.

Predmet je formiran nakon što su mediji objavili da je nabavku 100 respiratora iz Kine izvršila poljoprivredna kompanija “Srebrena malina”, koja nije specijalizovana za trgovinu medicinskom opremom.

bhrt.ba

Objava Afera “Srebrna malina”: Nakon pretresa SIPA će dostaviti izvještaj Sudu BiH pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement