Connect with us

BiH

Aida je u Italiji u samoizolaciji, ovo poručuje svima u BiH

Avatar

Published

on

Aida je u Italiji u samoizolaciji, ovo poručuje svima u BiH

BiH

državljanka bih

Ona je komentarisala i postupanje konzulata BiH u Italiji

.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}

Aida Kamber, državljanka BiH, koja živi i radi u Medei u Italiji, u blizini granice sa Slovenijom, u Novom danu na N1 govorila je o situaciji na Apeninima i uputila je apel građanima Bosne i Hercegovine da pandemiju korona virusa shvate krajnje ozbiljno.

– Ja sam u samoizolaciji. Problem koji se dešava u Italiji da polovina stanovništva napolju, ponašaju se neodgovorno, a mi ostali se stavljamo u samoizolaciju da bi zaštitili druge. Imamo i strah da se prave selekcije u bolnicama. Ovdje u Italiji zdravstvo je na visokom nivou, a oni sada imaju velike probleme, nedostaje ljekara i medicinskih sredstava. Zbog toga ovo što se dešava u Italiji mi sebi ne smijemo dozvoliti.

Aide kaže da nije vjerovala da će se ovako brzo proširiti zaraza u Italiji.

– Nisam vjerovala u to. Bilo je u početku gripa i mislila sam da ćemo to prevazići. Ja sam frizerka, i radim sa ljudima, i jednog dana sam shvatila da smo u velikom problemu, prenosi N1.

Ona je komentarisala i postupanje konzulata BiH u Italiji.

– Nažalost, kao što država ne vodi brigu o ljudima u BiH, takođe, ne vodi se briga ni o ljudima koji su vani. Meni je žao ljudi ne shvataju da se moraju ujediniti i da je bitno da se samoizoluju. Problem kod građana je kako opstati bez plata. Sretna sam što živim u Italiji koja brine o stanovnicima svih rasa. Oni su napravili jednu kasu iz koje građani dobijaju 60 odsto plate. Zaustavili su plaćanje kredita, režija, poreza – bukvalno su zaustavili život. Ne smije se desiti da oboli 60 miliona Italija. Ko će da ih liječi? Nas u BiH je jako malo i ako želite da nestanemo onda nemojte ništa da radite.

– Virus kod mladih neće napraviti velike probleme, ali će ta osoba prenijeti virus starijim osobam koje umiru od toga. Ali bez obzira moramo se svi zaštiti, jako je mnogo omladine na aparatima za disanje. Moraju znati da se i njima može nešto dogoditi- kazala je Aida.

Autor: N1

Fokus.ba

Objava Aida je u Italiji u samoizolaciji, ovo poručuje svima u BiH pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement