2.1 C
Jajce
Nedjelja, 24 listopada, 2021
Klik Jajce
BiH Jajce Online

Akcija “Kontakt”: Privedena 31 osoba, od čega šest policijskih službenika

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod direktnim nadzorom postupajućih tužilaca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, provode akciju kodnog naziva “Kontakt”, koja je rezultat višemjesečne istrage i intenzivnog rada na rasvjetljavanju i dokumentovanju više krivičnih djela za koja su osumnjičeni članovi organizovane kriminalne grupe, a čiji dio su i neki od pripadnika policije Kantona Sarajevo.

Od ranih jutarnjih sati, po prethodno pribavljenim naredbama Opštinskog suda u Sarajevu, vrše se pretresi na ukupno 38 lokacija, i to 29 na području Kantona Sarajevo i devet na području Istočnog Sarajeva, odnosno Trebinja.

Akcija Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo provodi se u saradnji sa kolegama iz Uprave za organizovani i teški kriminal MUP-a RS, te još jednom potvrđuje opredijeljenost Uprave policije MUP-a KS za beskompromisnu borbu protiv svih vidova kriminala i korupcije, naročito u vlastitim redovima, “što je potvrda naše opredijeljenosti provođenja svih aktivnosti koje za cilju imaju nultu stopu tolerancije na svaki oblik protivzakonitog ponašanja policijskih službenika”.

Do sada je u službene prostorije privedena ukupno 31 osoba, od čega je šest policijskih službenika Uprave policije MUP-a KS.

Nad njima se provodi kriminalistička obrada, te se pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo poduzimaju dalje aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršenih krivičnih djela, prikupljanju dokaza i predmeta u vezi s istim, saopšteno je iz Uprave policije MUP-a KS.

(Fena)

Agencije

The post Akcija “Kontakt”: Privedena 31 osoba, od čega šest policijskih službenika appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Termoelektrane u BiH ponovno rekordni zagađivači

Jajce Online

Ovo je nadriljekarka koja je unakazila brojne žene

Jajce Online

Bajkovito selo u Škotskoj, kao da je vrijeme stalo

Jajce Online