Connect with us

Jajce

Ako prijedlog dođe do OV Jajce mi ćemo uvažiti zahtjev javnosti

Avatar

Published

on

U nastavku pročitajte saopćenje za javnost presjedatelj OV Jajce Ivo Šimunović:

-Poštovane sugrađanke i sugrađani kraljevskog grada Jajca,

ovih dana je u javnost prisutna tema gradnje dvije MHE (male hidroelektrane na Plivi), raduje me aktivizam i doprinos građanskih inicijativa, a posebno u ovom primjeru pokušaja narušavanja okoliša i pokušaja pojedinaca da sebi na nezakonit način pune džepove

Osjećam se i javno prozvan kao Predsjedatelj OV Jajce u tehničkom mandatu i novoizabrani vijećnik. Zahvalan sam gospodinu Samiru Behariću za aktivizam, vjerujem da i on zna moj stav o brojnim društvenim temama u Jajcu. Podsjećam javnost da sam u proteklom mandatu zajedno sa klubom u kojem djelujem dao svoj doprinos u sprječavanju devastiranja okoliša i ugrožavanja životne sredine kao i prirodne ljepote.

U dva navrata smo odbili prijedloge za davanje koncesije za eksploataciju kamena., prijedlog za davanje prethodne suglasnosti nije došao do Općinskog vijeća, upućen je službi gospodarstva radi organiziranja javne rasprave, a nakon javne rasprave služba upućuje načelniku, a načelnik Općinskom vijeću.

S pravom se javnost zanima za ovaj projekat, naime ne mogu se oteti dojmu da postoji sprega između investitora, ministarstva i odgovornih u općini Jajce.

Zahtjev je došao u vrijeme provođenja izbora, svima je poznato da konstituiranje vlasti traje mjesecima, a rok za odgovor ministarstvu je dva mjeseca, ako Općinsko vijeće ne odgovori na zahtjev ministarstvo nastavlja s procedurom.

Ako ministarstvo nastavi proceduru mora tražiti suglasnost Agencije za vode, ako bi netko izdao suglasnost to bi bio očit vid korupcije. Moj stav spram pitanja gradnje mini hidroelektrana je protiv gradnje, jer bi nanijela štetu okolišu i umanjila prihode u proračunu općine Jajce. Ako prijedlog dođe do Općinskog vijeća mi ćemo uvažiti zahtjev javnosti.

 

 

PREDSJEDATELJ
Ivo Šimunović

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement