Connect with us

Jajce

Al’ Dino savjetuje roditelje kako trebaju postupati sa bezobraznom dje…

Avatar

Published

onU Wow Hayat Production Showu, Ammar Švrakić je ugostio svima dobro poznatog bosanskohercegovačkog pjevača i kantautora Al Dina. Iako je bio glavni gost u rubrici Izazov gdje je morao provesti dan radeći kao cvjećar, stigao je prokomentarisati život kantautora u BiH.

Budući da je Al Dino vječiti romantik i neko ko vjeruje u pravu ljubav, on navodi da mu je ljubav isto tako veoma često motiv prilikom pisanja tekstova.
Ljubav je bazen u koji uvijek možeš zagrabiti. Ljubav je neiscrpna tema, a mi samo pokušavamo da zagrebemo malo sa tog diva. Tako da sam ostao na temi ljubavi, nekada izgubljenoj, a nekada ostavrenoj. Mogao bih pisati o zbivanjima i politici, ali nisam taj tip, to bi bilo crnje od mojih tužnih pjesama.

Komentarišući bh. muzičku scenu, navodi da ima i pozitivnih i negativnih strana. Smatra da će se kvalitet u konačnici uvijek prepoznati, a da će glumci na kraju biti otkriveni.
Ja sam čaršiji pronašao svoje mjesto sa dvije pjesme, „Mojoj majci“ koju sam pisao za Hanku Pladum i „Tebi majko misli lete“. Ostavit ću neki spomenik iza sebe.
O inspiraciji i samom nastanku njegovih pjesama mu je vrlo teško govoriti:

To je čudan osjećaj zanosa kojeg čovjek doživi i osjeti se da će izaći nešto dobro iz toga. To su čudna stanja svijesti. Teško je to objasniti. Isto je kao da pitaš serijskog ubicu kako si ubio nekoga. Ne zna ni on dobro – našalio se Al’Dino.
Uvijek raspoložen i spreman za šalu i ovaj put je nasmijao sve gledatelje TV Hayat, kada je na sebi svojstven način objasnio kako treba postupati sa bezobrznom djecom.
– Nećeš škole, nećeš da učiš, eh ići ćeš u ministarstvo i to obrazovanja i kulture, ako je baš dijete bezobrazno onda ga spucaš u ministarstvo za evropske integracije. Pa fino od osam se kafa pije, nema od devet kafa, nego od osam. Pa onda u deset moraš doručkovat, nema neću i to u restoranu, i lignje ćeš jesti. Sram te bilo, objašnjava Al Dino svoj recept za odnos prema bezobraznoj djeci.

 
(Hayat/Foto: HP)Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement