Connect with us

BiH

Alma Čolo pozvala glavnu tužiteljicu Gordanu Tadić da procesuira sve k…

Avatar

Published

on

Alma Čolo pozvala glavnu tužiteljicu Gordanu Tadić da procesuira sve k...

Zastupnica SDA Alma Čolo pozvala je glavnu tužiteljicu Tužilaštva BiH Gordanu Tadić da procesuira sve lopove i kriminalce u BiH.

Zastupnica SDA Alma Čolo pozvala je glavnu tužiteljicu Tužilaštva BiH Gordanu Tadić da procesuira sve lopove i kriminalce u BiH.

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH na današnjoj sjednici raspravlja o stanju u bh. pravosuđu, a sjednici prisustvuju predsjednik VSTV-a BiH Milan Tegeltija, glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Gordana Tadić i predsjednik Suda BiH Ranko Debevec.

Čolo je u diskusiji rekla da zakon daje pravo parlamentarcima da raspravljaju o stanju u pravosuđu te da je Parlamentarna skupština BiH donijela zakone o VSTV-u BiH, Sudu BiH i Tužilaštvu BiH.

Istakla je da ne razumije pokušaj Gordane Tadić da diskredituje članove Ustavnopravne komisije Zastupničkog dom PSBiH. Kritikovala je rad tužitelja na predmetima korupcije odnosno slab intenzitet rada.

Kako kaže, interes svih građana je da Tadić procesuira sve one za koje misli da su lopovi i kriminalci te da u tom ima potpunu podršku. Glavnoj tužiteljici je poručila da svoj posao radi u Tužilaštvu BiH, a ne za govornicama i pred kamerama.

“Procesuirajte sve one za koje postoji osnov sumnje da su počinili krivično djelo”, rekla je Čolo.

Klix.ba

Objava Alma Čolo pozvala glavnu tužiteljicu Gordanu Tadić da procesuira sve kriminalce pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement