Connect with us

BiH

Ambasada Pakistana u BiH: Pakistan pridaje veliki značaj svojim odnosima s BiH

Avatar

Published

on

Ambasada Pakistana u BiH: Pakistan pridaje veliki značaj svojim odnosima s BiH

Tokom konferencije za novinare 23. aprila, ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić izjavio je da neke zemlje, poput Pakistana, neće biti kooperativne po pitanju ilegalnih migranata. Ambasada Pakistana smatra njegovu izjavu neopravdanom i nepotrebnom. Njegov poziv da ambasador Pakistana bude proglašen “personom non grata” takođe je duboko uznemirujući, saopšteno je iz ambasade Pakistana u Bosni i Hercegovini.

“Ambasada Pakistana dobro je upoznata s problemom ilegalnih migranata iz Pakistana. Mi ostajemo u kontaktu s našim vlastima u Pakistanu, kao i s bosanskim vlastima. Zapravo je ambasada uvijek odgovarala Službi za odnose sa strancima u BiH za potvrdu ljudi pakistanskog porijekla i nudila je svoje usluge za izdavanje vanrednih putnih dokumenata. Kao rezultat toga, 73 pakistanska migranta, koji su bili spremni na to, vraćeni su kućama od maja 2019. do marta ove godine”, dodaje se u saopštenju.

Ambasador Pakistana je 30. januara pozvao Radončića u svoj ured, gdje su raspravljali o pitanju ilegallnih migranata i dogovoreno je da podijele informaciju o produženju saradnje, o pitanju deportacije migranata, međutim, nikada nije raspravljano o tome tokom sastanka, navodi se u saopštenju.

“Imajući na umu neopravdane i lažne tvrdnje gospodina Radončića, ambasador je pozvao Šefika Džaferovića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i Biseru Turković, ministarku inostranih poslova 24. aprila kako bi im izrazio svoju zabrinutost. Oboje zvaničnika pružilo je uvjeravanja ambasadoru da će se pozabaviti tom situacijom i da nikome ne treba dopustiti da nanese štetu snažnim prijateljskim odnosima godinama građenim između Pakistana i Bosne i Hercegovine”, dodaje se u saopštenju ambasade Pakistana u BiH.

Pakistan pridaje veliki značaj svojim odnosima s Bosnom i Hercegovinom. Stoga smo zabrinuti neopravdanim komentarima gospodina Radončića. Nadamo se da će bh vlasti objaviti pojašnjenje njegovih neopravdanih izjava, saopšteno je iz ambasade Pakistana u Bosni i Hercegovini.

bhrt.ba

Objava Ambasada Pakistana u BiH: Pakistan pridaje veliki značaj svojim odnosima s BiH pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement