Connect with us

BiH

Ambasadori Kvinte pozdravili zaključak Predsjedništva BiH

Avatar

Published

on

Ambasadori Kvinte pozdravili zaključak Predsjedništva BiH

Ambasadori Evropske unije, Njemačke, Italije, Francuske, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država sastali su se danas sa članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Ambasadori su snažno pozdravili zaključak Predsjedništva BiH i njegovu posvećenost da predvodi proces ka realizaciji reformi po ključnim prioritetima utvrđenim u Mišljenju Evropske unije po pitanju jačanja demokratije, funkcionalnosti, vladavine prava, reforme javne uprave i temeljnih prava, saopćeno je iz Delegacije EU u BiH.

Iskazivanje jasne vizije u smislu postizanja napretka od najveće je važnosti i u kontekstu predstojećeg zagrebačkog samita između čelnika EU i Zapadnog Balkana koji će se održati 6. maja. Za predstavnike vlasti u BiH, samit je prilika da jedinstvo stave ispred podjela te pokažu vođstvo i odlučnost za unapređenje ove zemlje – navode ambasadori Kvinte u zajedničkoj izjavi.

Istovremeno, ističu kako put pristupanja Evropskoj uniji podrazumijeva jačanje funkcionalnosti institucija, kao i obnavljanje povjerenja građana.

Ambasadori su, također, pozvali na nastavak koordiniranih napora vlasti u odgovoru na Covid-19 kako bi se sačuvali životi i smanjio rizik po javno zdravlje.

Od suštinske je važnosti nastaviti raditi u tom duhu i u narednim mjesecima kako bi se osigurale adekvatne mjere i radilo na rješavanju i socio-ekonomskih posljedica Covida-19. Oporavak će potrajati i stoga mora postojati brzi i koordiniran odgovor na nivou cijele zemlje – poručili su ambasadori.

Ambasadori su obnovili svoju posvećenost Bosni i Hercegovini i njenim građanima, navodi se u saopćenju.

bhrt.ba

Objava Ambasadori Kvinte pozdravili zaključak Predsjedništva BiH pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement