Connect with us

BiH

Američka vlada će imenovati savjetnika za borbu protiv korupcije u Sar…

Avatar

Published

on

Američka vlada će imenovati savjetnika za borbu protiv korupcije u Sar...

Vlada Sjedinjenih Američkih Država će imenovati savjetnika za borbu protiv korupcije u Kantonu Sarajevo, saznaje Klix.ba.

Vlada Sjedinjenih Američkih Država će imenovati savjetnika za borbu protiv korupcije u Kantonu Sarajevo, saznaje Klix.ba.

Na osnovu Memoranduma o razumijevanju između Ambasade SAD-a u BiH i Vlade Kantona Sarajevo, Ambasada se obavezala na obučavanje i jačanje kadrovskih kapaciteta Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom.

Šef Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Erduan Kafedžić je za Klix.ba kazao da će angažman i iskustvo visokog zastupnika za borbu protiv korupcije (savjetnika) znatno unaprijediti rad Ureda u narednom periodu.

“Visokog zastupnika za borbu protiv korupcije (savjetnika) će imenovati Vlada SAD-a i blisko će sarađivati s Uredom. Zahvalni smo Ambasadi SAD-a na kontinuiranoj podršci koju pruža Uredu u provođenju antikorupcijskih aktivnosti”, istakao je Kafedžić.

Značajnu podršku Uredu, prema Kafedžićevim riječima, pružaju i Misija OSCE-a u BiH i Delegacija Evropske unije u BiH.

Vlada SAD-a je, kako saznajemo, već raspisala javni konkurs za visokog zastupnika za borbu protiv korupcije (savjetnika) u Uredu za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom pri Vladi Kantona Sarajevo.

Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom je u Izvještaju nezavisnih viših eksperata o pitanjima vladavine prava u Bosni i Hercegovini okarakterisan kao svijetli primjer borbe protiv korupcije u BiH.

Klix.ba

Objava Američka vlada će imenovati savjetnika za borbu protiv korupcije u Sarajevu pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement