Connect with us

BiH

Apsurdi bh. pravosuđa: Suđenje Amelu Sejfoviću odgođeno jer je sutkinj…

Avatar

Published

on

Apsurdi bh. pravosuđa: Suđenje Amelu Sejfoviću odgođeno jer je sutkinj...

Nastavak suđenja Amelu Sejfoviću, odnosno iznošenje završnih riječi Tužilaštva Kantona Sarajevo odgođeno je zbog odsustva sutkinje koja je na bolovanju.

Nastavak suđenja Amelu Sejfoviću, odnosno iznošenje završnih riječi Tužilaštva Kantona Sarajevo odgođeno je zbog odsustva sutkinje koja je na bolovanju.

Ovo je još jedan apsurd u nizu, kada je bh. pravosuđe u pitanju. Nažalost, nije rijetkost da se ročišta zbog bolovanja odgađaju u trenutku kada bi zapravo trebala početi, a ne ranije, što bi imalo smisla, s obzirom da u tom slučaju ni optuženi ni drugi ne bi dolazili u sudnicu.

Novo ročište zakazano je za 18. mart ove godine kada će Tužilaštvo KS iznijeti završne riječi u slučaju bjekstva Amela Sejfovića iz Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo gdje je izdržavao kaznu za organizovani kriminal, odnosno pljačku banke na Ilidži 2015. godine.

Nakon toga, 1. aprila, uslijedit iznošenje završnih riječi Sejfovićeve odbrane.

Podsjećamo, Sejfović je 3. septembra 2017. godine pobjegao iz sarajevskog zatvora te je uhapšen 11. septembra na lokalitetu između Visokog i Kiseljaka.
Ostali koji se terete za organizovanje i pomaganje u njegovom bijegu su Dževad Hazić, Igor Buzov, Amir Ibrahimi, Igor Miloš, Nikola Simić, Mirza Fazlić i Sanjin Borčak.

Krajem prošlog mjeseca trojica Sejfovićevih pomagača sklopili su sporazum o priznanju krivice sa Tužilaštvom KS, a to su Igor Buzov, Sanjin Boirčak i Mirza Fazlić.

Klix.ba

Objava Apsurdi bh. pravosuđa: Suđenje Amelu Sejfoviću odgođeno jer je sutkinja na bolovanju pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement