3 C
Jajce
Subota, 4 veljače, 2023
BiH

Asim Sarajlić i ostali ovog mjeseca se izjašnjavaju o krivici davanje dara

Optužnicom se terete da su od 20. do 25. februara 2020., posredstvom Šehovića, ugovorili sastanak sa delegatom za izbornu skupštinu Stranke demokratske akcije (SDA) Velidom Tvrtkovićem, prije zakazanih unutarstranačkih izbora za predsjednika Kantonalne organizacije SDA Sarajevo, koji su bili planirani za 26. februar 2020. i kojim su predloženi kandidati bili članovi Semir Efendić i Fikret Prevljak.

“Tvrtkoviću su obećali da će korištenjem svog društvenog i uticajnog položaja koji imaju po osnovu pozicija unutar SDA, zaposliti njegovu suprugu u nekoj od institucija u kojima su na rukovodnim pozicijama kadrovi SDA, ukoliko na tim izborima svoj glas da njihovom kandidatu Fikretu Prevljaku za navedenu poziciju”, saopćeno je ranije iz sarajevskog Kantonalnog tužilaštva.

Sarajlić je, kako se navodi u optužnici, u tom periodu bio član Predsjedništva, odnosno potpredsjednik SDA, Delalić član Izvršnog odbora Općinske organizacije SDA Novi Grad Sarajevo, a Šehović je nekadašnji tehnički sekretar stranke.

Tužilaštvo je u ovom predmetu najavilo saslušanje tri svjedoka, tri vještaka i izvođenje više od 70 materijalnih dokaza.

ba.voanews.com

The post Asim Sarajlić i ostali ovog mjeseca se izjašnjavaju o krivici davanje dara appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

U BiH ove sedmice stiže više od 100.000 doza vakcina, danas prve isporuke

Jajce Online

Prvi javni poljubac gay političara u Hrvatskoj

Jajce Online

FZ PIO: Od O1. jula na snazi obaveza preuzimanja čekova

Jajce Online
error: Alert: Odabir sadržaja je onemogućen!!