Connect with us

BiH

Asim Sarajlić saslušan u Tužilaštvu BiH: Kako je i gdje nestalo 20.000 KM tokom prodaje Audija supruzi Osmana Mehmedagića

Avatar

Published

on

Asim Sarajlić saslušan u Tužilaštvu BiH: Kako je i gdje nestalo 20.000 KM tokom prodaje Audija supruzi Osmana Mehmedagića

Asim Sarajlić, delegat SDA u Domu naroda Bosne i Hercegovine, kako je Raport i najavio, saslušan je jutros u Tužilaštvu BiH.

Saraljlić je dobio poziv da da iskaz vezano za okolnosti prodaje skupocjenog automobila Audi Q5 Ameli Šehović, supruzi direktora Obavještajno sigurnosne agencije (OSA) Osmana Mehmedagića, o čemu je Raport prvi izvijestio.

Naime, od 27. maja 2019. godine na njeno se ime vodi Audi Q5, koji je kupila od Sarajlića.

Dodatni problem u ovoj kupovini predstavlja činjenica da je Sarajlić član Zajedničke komisije za nadzor nad radom OSA-e, čiji je direktor Mehmedagić.

SIPA je po nalogu Tužilaštva BiH u finansijskoj istrazi utvrdila da je ugovorena vrijednost vozila bila 62.000 KM, ali, kako tvrdi Avaz, Sarajliću su s računa Mehmedagića isplaćene 42.000 maraka.

Gdje je “nestalo” još 20.000 KM? Za ovim iznosom se još uvijek traga, a sumnja se da je i ovaj dio transakcije plaćen u gotovom novcu.

Tužilaštvo BiH, inače, Mehmedagića istražuje u okviru predmeta u vezi zloupotrebe položaja. Cilj je utvrditi da li je neko potrošio više nego je zaradio.

Ako jeste, onda postoji osnovana sumnja da je novac “opran”.

 

 

(raport.ba)

The post Asim Sarajlić saslušan u Tužilaštvu BiH: Kako je i gdje nestalo 20.000 KM tokom prodaje Audija supruzi Osmana Mehmedagića appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement