8.9 C
Jajce
Nedjelja, 4 prosinca, 2022
Jajce

Austrijska ambasada financijski podržala projekat OK ‘Dijamant’ iz Jajca

Mladi žele bolje uslove za sport i rekreaciju u Jajcu. Stoga je Austrijska ambasada u Sarajevu financijski podržala projekat Omladinskog kluba „Dijamant“ iz Jajca pod nazivom „Unapređenje uslova za rekreativnu zabavu“.

Zamjenica austrijske ambasadorice Nicola Hardwick danas je na izletištu na Malom plivskom jezeru prisustvovala promotivnom turniru u odbojci na pijesku koji je organiziran povodom otvorenja uređenog terena i dodatnih sadržaja za djecu i mlade. Osim toga, u ovaj projekat uvrštena nabavka korpi za otpad, kao i izgradnja fontane koja je danas puštena u pogon.

Kao šlag na tortu, organiziran je prvi promotivni turnir u odbojci na pijesku u organizaciji ŽOK “Jajce-Nansen”, a učešće je uzelo 20 ekipa. Iako je bila velika zainteresiranost ekipa iz okruženja i susjednih država, ali mogućnosti kluba bile su ograničene. Pobjednicima turnira po kategorijama uručene su medalje i pehari.

-Zamjenica ambasadoric se uvjerila u kvalitetu urađenih i sa zadovoljstvom se zahvalila svima koji su dali doprinos implementaciji ovog značajnog projekta. Posebno joj je bilo zadovoljstvo vidjeti velik broj mladih kako igraju odbojku. Zajednica je dobila uređen terena za odbojku na pijesku na Malom Plivskom jezeru, uređenu fontanu, dječje klackalicu, njihalice i korpe za papirni i plastični otpad. Osim toga dogovorena je nova saradnja u narednom periodu, poručili su implementatori projekta „Unapređenje uslova za rekreativnu zabavu“.

Aktivnosti u okviru projekta, u kojima su, između ostalog, sudjelovali mladi volonteri iz Jajca, značajno su doprinijeli kvalitetnijim uslovima za rekreaciju i zabavu.

U ovom projektu uzeli su učešće i Općina Jajce, JKP “Čistoća i zelenilo”, te Ženski odbojkaški klub “Jajce-Nansen”.

(Jajce Online)

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Završen projekat promocije domaćih proizvoda

Jajce Online

Bojić: Nemoć Zapada? – Jajce Online

Jajce Online

Jajce priprema novu kandidaturu za listu UNESCO-a

Jajce Online
error: Alert: Odabir sadržaja je onemogućen!!