Connect with us

BiH

Autistični dječak Slavko Mršević ipak kreće u školu!

Avatar

Published

onSlavko Mršević, autistični mladić iz Rudog kreće od ponedjeljka u školu. Objavio je to na Facebooku njegov zastupnik Bojan Bajić.
“Slavko, krećeš u školu od ponedjeljka. U svoj 4c. Svaka ptica svome jatu stremi”, napisao je Bajić.

Podsjećamo, porodica Slavka podnijela je tužbu protiv Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, jer mladiću nije dozvoljeno da mjesec dana samo prati nastavu u školi.
Slavko je još jednom ponovio svoju želju da se pridruži svojim drugarima u školi.
“Želim da Vas zamolim da me pustite da s mojim drugovima budem u učionici makar mjesec dana i da poslije odem s njima na matursku proslavu, jer mi oni mnogo nedostaju. Obećavam da ću biti dobar u školi i da mojoj sreći neće biti kraja ako mi ukažete ovu milost. Hvala.”, napisao je Slavko resornom ministarstvu.
Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske poništilo je u četvrtak odluku Školskog odbora Srednjoškolskog centra Rudo, kojom se autističnom mladiću Slavku Mrševiću dozvoljava prisustvo na nastavi četvrtog razreda za zanimanje tehničara drumskog saobraćaja.
Ipak, nakon što je slučaj dospio u medije, a potez MinistarstvA prosvjete i kulture Republike Srpske izazvao žestoke reakcije javnosti, humanost je pobijedila. Slavko je pobijedio!
 
 
(Fokus.ba)
Objava Autistični dječak Slavko Mršević ipak kreće u školu! pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement