Connect with us

Sport

AUTO RALLY ILIJAŠ 2017 Vozači iz Jajca bez konkurencije

Avatar

Published

on


Auto rally natjecanje u organizaciji AMK kluba Ilijaš, održano je danas na poligonu u Ilijašu, sa početkom u 10.00 sati. Učesnici iz čitave Bosne i Hercegovine takmičili su se podijeljeni u četiri klase.

Preuzimanjem putne dokumentacije, te tehničkim pregledom po klasama i verifikacijom vozila počelo je deseto Auto rally natjecanje u organizaciji AMK kluba Ilijaš. Test spretnosti prošlo je ukupno 32 takmičara, pred posjetiocima iz Ilijaša koji su se okupili u velikom broju. Predsjednik AMK ”Ilijaš” Nihad Bučuk istakao je kako je zadovoljan organizacijom takmičenja, te kako je odaziv takmičara srazmjeran odzivu od prošle godine.

”Auto-moto klub Ilijaš nastavio je tradiciju organizacije Rally takmičenja u Ilijašu. Uslovi na stazama su odlični, a takmičenje se vrši u zatvorenom prostoru gdje su postavljeni čunjevi, prepreke gdje svaki čunj donosi tri sekunde kazne, a nailazak na startnu liniju kaznenih pet sekundi.

Ovo takmičenje boduje se za državni šampionat, a ove godine kao prošle imamo preko 30 takmičara iz čitave Bosne i Hercegovine. Zadovoljni smo posjetom takmičenju, i mogu da kažem da je sve proteklo u najboljem redu”, naglasio je Nihad Bučuk.

Nakon takmičarskog dijela, ocjenjivački žiri proglasio je pobjednike, te je uslijedila dodjela pehara za najbolje. Za nabolje u:

 

Klasi 1 proglašeni su:

 1. Zlatan Dželilović – AMK EMM Jajce
 2. Alija Karabašić – SAK Komotin Jajce
 3. Mesud Krpo – AK Jajce

U klasi 2 titulu najboljih ponijeli su:

 1. Ivica Malić – SAK Komotin Jajce
 2. Davor Sikima – SAK Komotin Jajce
 3. Merim Julardžija – AMK EMM Jajce

Pobjednici u klasi 3 su:

 1. Mirko Bagarić – AK Mladost Novi Travnik
 2. Dragan Lovrenović – AK Mladost Novi Travnik

Najbolji u klasi 4 bili su:

 1. Muamer Julardžija – AMK EMM Jajce
 2. Adis Julardžija – SAK Komotin Jajce
 3. Salko Duranović – SAK Komotin Jajce

Pehar je također dodjeljen najstarijem učesniku takmičenja, Murizu Žabiću iz Tuzle kao i jedinoj ženskoj takmičarki Nadi Dželilović iz Jajca.Feed: VolimJajce.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement