Connect with us

BiH

Autobusi u Zenici ostaju parkirani, radnici sutra stupaju u štrajk gla…

Avatar

Published

on

Foto: E. M./Klix.ba

Radnici Javnog komunalnog preduzeća Zenicatrans – prevoz putnika još uvijek su u štrajku, autobuska stanica je blokirana, a sutra ujutro u 7 sati stupaju i štrajk glađu.

Radnici Javnog komunalnog preduzeća Zenicatrans – prevoz putnika još uvijek su u štrajku, autobuska stanica je blokirana, a sutra ujutro u 7 sati stupaju i štrajk glađu.

Predsjednik Sindikata Zenicatransa Huso Sarvan je kazao kako ih je jutros posjetio zamjenik komandira Policijske uprave i te ih zamolio da uklone autobuse koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja što su oni odmah uradili.

“Stanica nije deblokirana, samo smo pomjerili autobuse kako bi se sigurno mogli parkirati autobusi drugih agencija i sigurno primili putnike. Razmijenili smo i brojeve telefona tako da možemo prijaviti, ako neki drugi prijevoznik na naša mjesta parkira svoje autobuse. Mi nastavljamo našu borbu, danas smo dogovorili sve dalje korake, a sutra od 7 sati stupamo u štrajk glađu”, izjavio je Sarvan za Klix.ba.

Foto: E. M./Klix.ba Foto: E. M./Klix.ba

Dodoao je kako će u sutrašnji štrajk glađu pristupiti i demobilisani borci, ratni vojni invalidi te druge osobe koje su narušenog zdravstvenog stanja, a zaposlene u Zenicatransu te da će štrajkovati dok se ne ispuni jedini zahtjev koji imaju.

“Želimo da uprava preduzeća, direktor i Gradska uprava pronađu rješenje za Zenicatrans kako se pronašlo i za Čelik. Gradska uprava treba preuzrti naša dugovanja i izmirivati ih iz poslovanja preduzeća. Imamo dovoljno resursa da se sva dugovanja isplate bez korištenja budžeta Grada Zenice. Svakako, u dugovanja spadaju i dugovi prema dobavljačima te plaće radnicima za oktobar, novembar i decembar”, dodaje Sarvan.

Foto: E. M./Klix.ba Foto: E. M./Klix.ba

Još jednom je naglasio da će postizanjem dogovora riješiti se njihova agonija, a autobusi biti na cestama i na raspolaganju građanima Zenice.

Klix.ba

Objava Autobusi u Zenici ostaju parkirani, radnici sutra stupaju u štrajk glađu pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement