Connect with us

BiH

Bakir Izetbegović imenovao članove Senata SDA: Među članovima brojni o…

Avatar

Published

on

Bakir Izetbegović imenovao članove Senata SDA: Među članovima brojni o...

Danas je u Sarajevu održana konstituirajuća sjednica novog saziva Senata Stranke demokratske akcije (SDA).

Danas je u Sarajevu održana konstituirajuća sjednica novog saziva Senata Stranke demokratske akcije (SDA).

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović je za članove Senata imenovao Irfana Ajanovića, Edhema Bičakčića, Semihu Borovac, Nedžada Brankovića, Senahida Bristrića, Ediba Bukvića, Šefkiju Čekića, Selmu Cikotića, Mehmeda Čorhodžića, Halida Genjca, Mirsada Granova, Midhata Haračića, Seada Jamakosmanovića, Izudina Kapetanovića, Fatimu Lačević, Fatimu Leho, Mustafu Mujezinovića, Mustafu Musića, Fikreta Muslimovića, Farisa Nanića, Ibrahima Ramića, Fahrudina Rizvanbegovića, Mevludina Sejmenovića, Mirsada Veladžića, Omera Veladžića i Dženanu Zlatar.

Za predsjednika Senata SDA imenovan je Nedžad Branković. Prema Statutu SDA članovi Senata su osobe koje su osnivači SDA ili dugogodišnji članovi Stranke koji su u proteklom periodu obavljali značajne dužnosti u SDA ili u organima vlasti u BiH.

Nadležnosti ovog tijela su da učestvuje u svim raspravama o ključnim političkim pitanjima Bosne i Hercegovine, kao i o svim ključnim pitanjima SDA, formuliše pitanja, prijedloge i inicijative koji se mogu uputiti svim organima SDA, uključujući i Kongres.

Klix.ba

Objava Bakir Izetbegović imenovao članove Senata SDA: Među članovima brojni osnivači stranke pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement