Connect with us

BiH

Banja Luka zatvara sve ugostiteljske objekte

Avatar

Published

on

Banja Luka zatvara sve ugostiteljske objekte

BiH

Igor Radojičić

On je to rekao nakon sjednice Štaba za vanredne situacije grada zamolio je susjedne opštine da preduzme mjere koje je donio grad Banja Luka

.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}

Svi ugostiteljski objekti u Banjoj Luci zatvaraju se do 23. marta ove godine, rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banje Luke.

On je to rekao nakon sjednice Štaba za vanredne situacije grada zamolio je susjedne opštine da preduzme mjere koje je donio grad Banja Luka.

Trgovine, osim trgovina prehrambenim proizvodima, robama široke potrošnje zatvaraju se do 23. marta.

Kako je rekao, zanatstvo, osim taksi službe zatvaraju se takođe do 23. marta, dok javne kuhinje imaju dozvoljen rad, ali preko šaltera.

“Potrebno je označiti rastojanje između kupaca od jedan metar, za šta su odgovorne trgovine”, naveo je Radojičić i dodao da će apoteke raditi bez promjene radnog vremena sa obezbjeđenim rastojanjem.

Naveo je da će Gradska uprava uputiti dio zaposlenih na rad od kuće, dok će u drugim gradskim ustanovama i preduzećima biti organizovan minimalan proces rada i da dom zdravlja ulazi u poseban režim rada zbog aktuelne situacije.

“Gradski štab je donio mjere koje stupaju na snagu odmah”, rekao je Radojičić upozoravajući da je takva odluka donesena zbog zaštite širenje zaraznih bolesti.

Rekao je da jedna od osoba za koju je utvrđeno danas da je zaražena virusom korona nije iz Banje Luke, ali se dovodi u vezu sa jednom osobom iz ovog grada.

Dodao je da je broj oboljelih u Banjoj Luci porastao je za tri od posljednje sjednice štaba održane u petak, uz napomenu da u ovom gradu postoje tri takozvana mikroklastera.

Fokus.ba

Objava Banja Luka zatvara sve ugostiteljske objekte pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement