Connect with us

BiH

Banjaluka obilježava Dan grada

Avatar

Published

on

Banjaluka obilježava Dan grada

Dan grada Banjaluke, 22. april, ove godine će, zbog epidemije korona virusa i zabrane javnih okupljanja, biti obilježen znatno skromnije, za razliku od ranijih godina.

Prema utvrđenom protokolu, na 75-tu godišnjicu od oslobođenja Banjaluke u Drugom svjetskom ratu, gradonačelnik Igor Radojičić i predsjednik Skupštine grada Zoran Talić položiće vijenac na Trgu palih boraca, odajući počast oslobodiocima Banjaluke. Vijenci će biti položeni i na spomenik palim Krajišnicima na Banj brdu i na spomenik borcima posljednjeg rata na groblju Sveti Pantelija, kao i spomenik žrtvama Veleizdajničkog procesa na groblju Sveti Pantelija.

Ove godine neće biti organizovana tradicionalna svečana akademija niti dodjela nagrada povodom Dana grada.

Gradonačelnik Radojičić ističe da ove godine Banjaluka obilježava 75-tu godišnjicu od oslobođenja u specifičnim okolnostima, te da su, u skladu sa tim, izostavljeni i tradicionalni sadržaji koji su pratili Dan grada proteklih godina i decenija.

“Nažalost, ovo je, od oslobođenja našeg grada, praktično prvi put da Dan grada obilježavamo u okolnostima vanrednog stanja, te je, u skladu s tim, sačinjen i znatno redukovaniji program obilježavanja ovog značajnog datuma. Ove godine, izostaće i tradicionalna dodjela nagrada, koja će biti prolongirana za bolja vremena. Živimo u specifičnim okolnostima u kojima su priroritet borba za ljudske živote i očuvanje zdravlja našeg stanovništva Uz čestitke Banjalučanima, pozivam da se večeras družimo putem TV programa povodom Dana grada, te da na ovaj način učestvujemo u obilježavanju ovog, velikog dana, dana oslobođenja“, rekao je Radojičić.

bhrt.ba

Objava Banjaluka obilježava Dan grada pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement