18.1 C
Jajce
Utorak, 28 rujna, 2021
Klik Jajce
BiH Jajce Online

Banjaluka: Uapšene 3 osobe zbog zloupotreba u javnim nabavkama

Kako je rekla, policija traga za Branislavom Zeljkovićem, direktorom Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

“Pretresi su još u toku, a uhapšeni na kriminalističkoj obradi. Sutra će biti sprovedeni u Republičko javno tužilaštvo u Banjaluci”, kazala je Tojagić.

Institut za javno Zdravstvo Republike Srpske potpisao je 10. aprila 2020. godine okvirni ugovor sa turističkom agencijom “Travel for fun” iz Banjaluke o nabavci medicinske zaštitne opreme u vrijednosti od 1,3 miliona eura.

To se navodi u objavljenom ugovoru o nabavci na portalu Javnih nabavki BiH. Ugovor je zaključen pregovaračkim postupkom bez objavljivanja obavještenja o nabavci, a kao jedini ponuđač navodi se samo kompanija “Travel for fun”.

Bojić je direktor “Procontrol” iz Banjaluke koja se bavi elektro inženjeringom, konsaltingom i arhitektonsko-građevinskim djelatnostima, a Marković, direktor turističke agencije “Travel for fun”.

Transparency international BiH je u ovom slučaju podnio krivičnu prijavu protiv odgovornih lica u Institutu za javno zdravstvo RS, kao i u slučaju nabavke zaštitne opreme od firme “Procontrol” iz Banjaluke koja se bavi elektro inženjeringom, konsaltingom i arhitektonsko-građevinskim djelatnostima vrijednim 2,3 miliona maraka (1,15 miliona eura).

Srđan Traljić iz Transparency international BiH izjavio je u septembru 2020. godine za RSE da se u ovom slučaju nabavke medicinske opreme realizovane od dva ponuđača koji nemaju registrovanu djelatnost za promet medicinske opreme i dozvolu Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH.

“Radi se o dvije nabavke, jedna od firme Procontrol iz Banjaluke, a druga od turističke agencije Travel for fun. Mi smo to prijavili Okružnom tužilaštvu u Banjaluci i koliko smo vidjeli iz medija, Tužilaštvo BiH je nešto radilo po pitanju turističke agencije, ali po našoj prijavi još uvijek nemamo nikakvih informacija šta se s tim do danas dogodilo”, kazao je tada za RSE Srđan Traljić iz Transparency International.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka potvrdili su u spetmebru 2020. godine da su krivične prijave koje su u prethodnom periodu podnesene ovom Tužilaštvu, vezano za javne nabavke medicinske opreme, proslijeđene na nadležno postupanje Republičkom tužilaštvu.

ba.voanews.com

The post Banjaluka: Uapšene 3 osobe zbog zloupotreba u javnim nabavkama appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

Djeca iz Konjević-Polja školuju se u Novoj Kasabi

Jajce Online

State Department: BiH kooperativni partner u borbi protiv terorizma

Jajce Online

Član Etičkog odbora SDA: Ako se utvrdi autentičnost snimka, treba pred…

Jajce Online