Connect with us

BiH

Bankomati lete u vazduh, federalna policija traga za bandom

Avatar

Published

on

Neuhvatljiva razbojnička banda je u srijedu u 2.10 nastavila pljačkaški pohod kada je u Kupresu eksplozivom raznijela bankomat u Tržnom centru “Kupres” te pobjegla sa plijenom.

Njihova drskost pojačala se ovog puta, jer su akciju izveli samo nekoliko metara od policijske stanice, čiji su pripadnici prvi čuli detonaciju. Došavši na mjesto događaja, mogli su samo pogledom ispratiti vozilo nepoznate marke koje se velikom brzinom udaljavalo u pravcu Šujice.

Iz potpuno uništenog bankomata odnesena je za sada nepoznata suma novca, a od siline eksplozije, uništen je i prednji dio prodajnog centra.

U većini slučajeva meta napada bili su bankomati Uni kredit banke, ali se policija nije izjasnila da li se u tome možda krije motiv.

Novi slučaj pljačke bankomata uslijedio je samo tri dana nakon što je u Hadžićima kod Sarajeva plinom raznesen bankomat Uni kredit banke, koji se nalazio u sklopu Tržnog centra “Mercator”.

Kao u Kupresu, i u Hadžićima je pljačka obavljena u gluvo doba noći te je odabran objekat koji je u blizini putnih pravaca kojima se lako može pobjeći. Riječ je, najvjerovatnije, o profesionalno organizovanoj bandi, koja obilazi gradove i pljačka novac. Na isti način je 4. juna ove godine u 2.40 u Bugojnu opljačkana poslovnica Vakufske banke. U poslovnici je eksplozivom uništen bankomat.

Novi slučaj pljačke bankomata uslijedio je samo tri dana nakon što je u Hadžićima kod Sarajeva plinom raznesen bankomat Uni kredit banke, koji se nalazio u sklopu Tržnog centra “Mercator”.

Na stadionu Hendek pronađen je zapaljen automobil koji je korišten u pljački. U oktobru prošle godine, takođe u Srednjobosanskom kantonu, uz pomoć plina raznesen je bankomat Uni kredit banke u Gornjem Vakufu.

“Radi rasvjetljavanja ovih krivičnih djela, formiran je zajednički istražni tim, koji čine službenici Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova SBK, Odsjeka kriminalističke policije PS Bugojno i PS Gornji Vakuf. U okviru ovih aktivnosti, sarađuje se i s drugim policijskim agencijama”, rekao je juče Hasan Hodžić, portparol MUP SBK.

“Avaz” nezvanično saznaje da je policija Srednjobosanskog kantona u stalnom kontaktu s kolegama iz drugih kantona u kojima su se desile pljačke bankomata. Od izvora bliskog sarajevskoj policiji, saznaje se da se sumnja da se radi o istoj ekipi.

“Ovakvi slučajevi ranije su se dešavali u Hercegovini i Srednjobosanskom kantonu. Novo je to da je u Sarajevu prvi put raznesen bankomat. Ne isključujemo mogućnost povezanosti ovih događaja, jer je način činjenje isti te nije isključena mogućnost da bankomate pljačka ista grupa”, objasnio je izvor iz istrage.

U maju ove godine, raznesen je bankomat u Blagaju kod Mostara. Četiri dana poslije, u Mostaru je u dva sata u noći uništen bankomat Uni kredit banke u krugu Tržnog centra “Robot” u Bišću Polju.

Objava Bankomati lete u vazduh, federalna policija traga za bandom pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement