Connect with us

Jajce Online

Barišić: Nisam dobio dozvolu da napustim državu, bilo je teško, ali sada su stigle dobre vijesti

Avatar

Published

on

Rođeni Splićanin, koji posjeduje i državljanstvo Bosne i Hercegovine Hrvoje Barišić, prošlog ljeta je napustio mostarski Zrinjski te prešao u rumunski Sepsi.

Rođeni Splićanin, koji posjeduje i državljanstvo Bosne i Hercegovine Hrvoje Barišić, prošlog ljeta je napustio mostarski Zrinjski te prešao u rumunski Sepsi.

U Rumuniji je pandemija korona virusa krenula početkom marta, kao i u većini država, a sada stvari idu na bolje i klubovi će uskoro krenuti sa treninzima.

Tome se obradovao i Barišić, koji je sve vrijeme bio u Rumuniji, iako je želio otputovati u svoj Split.

“Prvi sam htio ići u Split, ali nismo dobili dozvolu da napustimo Rumuniju. Morao bih biti četiri sedmice u obaveznim karantinima, a klubu je to bilo nedopustivo. Bilo mi je jako teško u tom periodu, ali sada su konačno stigle dobre vijesti”, kazao je Barišić u izjavi za Sportske novosti.

Udruženje fudbalera i klubovi su u Rumuniji postigli dogovor, a liga će se nastaviti početkom juna. Treninzi kreću već za tri dana (22. aprila).

“Počet ćemo lagano trenirati u grupama, jer treba uzeti u obzir da skoro mjesec i po ništa nismo radili. Onda bismo polovinom maja trebali krenuti sa pravim pripremama. Odobreni su nam treninzi po posebnim uslovima kojih se moramo pridržavati”, kazao je Barišić.

Barišić ima 29 godina, a osim za Zrinjski i Sepsi, nastupao je za Vitez, Slaven Belupo, Dugopolje, Split i Mosor.

KOMENTARI

Scsport.ba

Objava Barišić: Nisam dobio dozvolu da napustim državu, bilo je teško, ali sada su stigle dobre vijesti pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement