Connect with us

BiH

Bećirović: I jedni i drugi su na ovaj način okrenuli leđa svojoj Islamskoj zajednici.

Avatar

Published

on

Bećirović: I jedni i drugi su na ovaj način okrenuli leđa svojoj Islamskoj zajednici.

Piše: šejh Ramiz ef. Bećirović

Nakon lijepo provedenog Ramazana klanjanja Bajram namaza svoje razmišljanje želim podijeliti sa svima vama.

Zahvaljujem Uzvišenom Allahu da u Bosni i Hercegovini nakon ovog ramazana pa sve do narednog ramazana neće biti više siromašnih, finansijski ugroženih niti potrebnih jer su im muslimani koji se bore za “pravu raspodjelu” dali svoj zekat i vitre koji su uzeli HAK od svoje majke Islamske zajednice iz Bejtu-l-mala, a koji su na ovaj način prekršili Fetvu koju kao muslimani nisu smjeli prekršiti.

Ima i drugih koji javno govore protiv davanja zekata i vitara u Bejtu-l-mal, a to su oni koji se mimo Islamske zajednice bave da’vom, koji stalno pišu i drže govore i pozivaju da se zekat i vitre daju za širenje da’ve, a to je u njihove privatne fondove od kojih oni lagodno žive izdržavaju svoje porodice i voze skupocjene aute. I jedni i drugi su na ovaj način okrenuli leđa svojoj Islamskoj zajednici.

Hvala Uzvišenom Allahu da ipak ima dobar broj potpuno svjesnih muslimana i muslimanki koji znaju gdje je pravo mjesto za njihov zekat i vitre, a to je Bejtu-l-mal.

The post Bećirović: I jedni i drugi su na ovaj način okrenuli leđa svojoj Islamskoj zajednici. appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement