Connect with us

BiH

Berton: Vlada KS vraća nadu građanima BiH

Avatar

Published

on

Berton: Vlada KS vraća nadu građanima BiH

BiH

Šef Misije OSCE-a

Šef Misije OSCE-a u BiH primijetio je da svojim radom Vlada Kantona Sarajevo vraća nadu građanima ove zemlje, što je dobro, ali i odgovornost za buduće djelovanje

.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important}

Šef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Bruce G. Berton danas je boravio u oproštajnoj posjeti u Ministarstvu pravde i uprave KS i Uredu za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom.

Berton je istakao da aktivnosti, posebno na polju borbe protiv korupcije i jačanje javne uprave, nove vlasti u Kantonu Sarajevo, pokazuju da se stvari u Bosni i Hercegovini mogu poboljšati, te se nada da će se navedeno replicirati i na druge dijelove BiH.

Šef Misije OSCE-a u BiH primijetio je da svojim radom Vlada Kantona Sarajevo vraća nadu građanima ove zemlje, što je dobro, ali i odgovornost za buduće djelovanje.

Ministrica pravde i uprave KS Lejla Brčić je rekla da Vlada KS i Ministarstvo cijene napore koje ulaže Misija OSCE-a u BiH na promoviranju demokratskih vrijednosti, praćenju i produbljivanju razvoja ljudskih prava, posebno za vrijeme mandata ambasadora Bertona.

– Značajna je za nas bila podrška Misije OSCE-a u realizaciji Zakona o prijavljivanju i postupku provjere podataka o imovini nosilaca javnih funkcija u Kantonu Sarajevo, ali i u brojnim drugim aktivnostima. Posebnu zahvalnost dugujemo upravo ambasadoru Bertonu koji je iskazao istinsko opredjeljenje da se život u BiH učini boljim i kvalitetnijim za sve njene građane i građanke. Nadamo se da će tako i ostati – istakla je Brčić.

Šef Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Erduan Kafedžić je rekao da je današnji sastanak jedan od najemotivnijih u njegovoj profesionalnoj karijeri.

– Misija OSCE-a u BiH,na čelu s ambasadorom Bertonom, bila je strateški partner Ureda i njima svakako pripada dio zasluga za značajne uspjehe koji su napravljeni u borbi protiv korupcije u Kantonu Sarajevo, ali i činjenici da se sada ta priča razvija i u drugim dijelovima BiH – kazao je Kafedžić, saopćeno je iz Pressa KS.

Autor: Fena

Fokus.ba

Objava Berton: Vlada KS vraća nadu građanima BiH pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement