Connect with us

BiH

Bez usvajanja zakona privredi SBK prijeti kolaps

Avatar

Published

on

Ako uskoro ne budu donesena zakonska rješenja koja će poboljšati poslovni ambijent, osobito u segmentu fiskalnih i parafiskalnih opterećenja na poslovanje i rad, privredi prijeti kolaps, upozorili su iz Upravnog odbora Grupacije poslodavaca Srednjobosanskog kantona (SBK) pri Udruzi poslodavaca Federacije BiH.

Iz Grupacije su naveli da pružaju potporu Udruzi poslodavaca Federacije BiH u aktivnostima koje provode s ciljem realizacije inicijative “20+5+6”, kao setu zakonskih rješenja i inicijativa upućenih Vladi i Parlamentu Federacije BiH s ciljem rasterećenja privrede i poboljšanja poslovnog ambijenta.

Zbog svega navedenog, pozivamo odgovorne u Vladi i Parlamentu Federacije BiH da hitno reagiraju i usvoje barem dio najnužnijih prijedloga zakonskih rješenja koja je dostavilo Udruženje poslodavaca FBiH. Pozivamo i molimo sve institucije i pojedince da hitno i neodložno ispune svoj dio obaveza, kako bi se što prije stvorili povoljniji uvjeti za poslovanje, posebno u realnom sektoru, kazao je predsjednik Upravnog odbora Grupacije poslodavaca SBK-a Kemal Čolak.

Iz Grupacije najavljuju i da će u idućem razdoblju intenzivirati aktivnosti prema Vladi i Skupštini SBK s ciljem što hitnijeg rješavanja gorućih pitanja za poslodavce.

Podsjećaju da su sredinom travnja zastupnici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH jednoglasno usvojili zaključak kojim se od Vlade Federacije BiH traži da, u roku od 60 dana, u parlamentarnu proceduru dostavi prijedloge novih te izmjene i dopune postojećih zakona, koje je pripremila Udruga poslodavaca Federacije BiH.

 

 

(drukciji.ba)

Objava Bez usvajanja zakona privredi SBK prijeti kolaps pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement