Connect with us

BiH

Bh. državljani koji su pandemiju dočekali u Nizozemskoj vraćaju se u BiH

Avatar

Published

on

Bh. državljani koji su pandemiju dočekali u Nizozemskoj vraćaju se u BiH

Bh. državljani koji su se u vrijeme pandemije koronavirusa zatekli u Nizozemskoj krenuli su autobusom nazad u Bosnu i Hercegovinu.

Bh. državljani koji su se u vrijeme pandemije koronavirusa zatekli u Nizozemskoj krenuli su autobusom nazad u Bosnu i Hercegovinu.

.related { border-radius:3px; min-height:100px; margin: 0 0 -20px 0 !important; box-shadow: 1px 1px 3px 0 rgba(0, 0, 0, 0.25); } .related a { border-bottom:0 !important; padding:10px !important; display:block; } .related a:hover {text-decoration:none; background-color: #f8f8f8; border-bottom:0 !important; } .related img.thimg { width:80px; height: auto; float: left; margin: 0 10px 0px 0px !important; } .related img.clock { width:10px; height:10px; margin-right:5px !important;margin-bottom: -1px; } .related span.kategorija { font-family: “ClanPro-Medium”, arial; font-size: 11px; font-weight: normal; text-transform: uppercase; } .related span.vrijeme { float:right;font-size: 12px;line-height: 12px;color: #666; margin-top: 3px; } .related h3 { font-size: 0.9em; line-height: 1.4em; font-weight: 500; color: #333; text-decoration: none; font-family: “ClanPro-Medium”, “Roboto Slab”, Arial !important; margin: 0px !important; } @media screen and (min-width: 1000px) {.related h3 {font-size: 1em} } @media screen and (min-width: 1000px) {.related span.kategorija {font-size: 14px}} .related .clb { clear:both; }Na spisku bh. državljana koji su izrazili želju da se vrate bile su 44 osobe, među njima i putnici koji su dogovorenim letom trebali da se vrate 9. aprila u Bosni i Hercegovinu, što im je bilo onemogućeno.

Autobus je krenuo danas u poslijepodnevnim satima. Polazne tačke za putovanje bile su Rotterdam, Amsterdam, Ultrecht, Eindhoven i Maastricht.

Ambasada BiH u Den Haagu je u saradnji sa Kriznim štabom Ministarstva vanjskih poslova BiH i ambasadama BiH u Njemačkoj, Austriji, Sloveniji i Hrvatskoj osigurala neophodne tranzitne dozvole i najave na graničnim prijelazima, kako bi se osigurao nesmetan povratak.

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Nizozemskoj Mirsada Čolaković ispratila je građane u Utrechtu, poželivši im dobro zdravlje i sretan put. Apelovala je također da se pri dolasku pridržavaju uputstava graničnih i zdravstvenih institucija u BiH.

Klix.ba

Objava Bh. državljani koji su pandemiju dočekali u Nizozemskoj vraćaju se u BiH pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement