Connect with us

Jajce Online

Bh. reprezentativac i veznjak Juventusa Miralem Pjanić dao je ekskluzi…

Avatar

Published

on

Na vodopadu Kravica, gdje pristiže velik broj hodočasničkih gostiju iz Međugorja, među kojima prednjače Italijani i Poljaci, do početka augusta ove godine prodano je oko 155 hiljada ulaznica, kazali su iz J.P. Parkovi d.o.o. Ljubuški, pod čijom je nadležnošću ova atraktivna destinacija.

“U službi jasnog pozicioniranja i brendiranja turističke atrakcije ‘vodopad Kravica’, Parkovi investiraju u marketinške aktivnosti na lokalnom, regionalnom ali i međunarodnom planu. Osim toga, u cilju poboljšanja turističke ponude provodi se kontinuirani monitoring strukture gostiju i njihovih potreba. Potvrda je svakako zadovoljstvo korisnika naših usluga, ali i progresivan porast broja posjetitelja na godišnjem planu”, kazali su iz Parkova.

Ističu i to kako je broj gostiju s Jadrana nešto manji u odnosu na dosadašnje sezone.

“Ovogodišnji rezultati prate očekivanu dinamiku posjete koja iznosi 155 hiljadaprodanih ulaznica, zaključno s prvim danom u mjesecu augustu. Što se tiče strukture gostiju, u dosadašnjem dijelu godine bilježimo porast broja hodočasničkih gostiju iz Međugorja, u odnosu na nešto slabiji posjet jadranskih turista”, kazali su iz poduzeća Parkovi.

Među uslugama, kako navode, posebno se ističu turistički vodiči, vožnja panoramskim vlakićem, kao i kušanje tradicijskih jela i vina u kojima posjetitelji mogu uživati.

Jedna od atrakcija na Kravici su i domaći proizvodi nastali u lokalnim radionicama, a ekološka i ambijentalna zaštita su primaran cilj.

“Na samom lokalitetu gosti imaju priliku kupiti proizvode lokalnih radionica ili konzumirati neke od ugostiteljskih usluga. Dugoročni i primarni plan je trajna ekološka i ambijentalna zaštita lokaliteta koja se namjerava ostvariti analizom i otklanjanjem najvećih ugroza vodopada Kravica, kao i infrastrukturalna aktivnost izgradnje šetnice duž rijeke Trebižat”, navode iz Parkova.

Također ističu i to kako će infrastrukturne aktivnosti donijeti neke dodatne pogodnosti.

“Upravo potonja aktivnost, kao dodana vrijednost donosi niz beneficija, od čega valja istaknuti potrebno rasterećenje mikrolokacije u ljetnim mjesecima. Isto tako, planirana su ulaganja u proširenje postojećih vidikovaca, kao i sportsko-rekreativni sadržaj za najmlađe kategorije”, ocijenili su.

Iz Parkova su također izrazili zadovoljstvo činjenicom kako porast broja turističkih posjeta u ljubuškom kraju potiče i razvoj novih smještajnih kapaciteta, a u cjelini organiziranih hotelijerskih usluga ili ruralnog turizma.

 

 

(RSA)

Objava Bh. reprezentativac i veznjak Juventusa Miralem Pjanić dao je ekskluzivni intervju “Vanity Fairu”. U opširnom razgovoru dotakao se odnosa s bivšim trenerima, pričao je i o privatnom životu, ratu… – S Allegrijem sam izuzetno blizak i razgovaramo često. On samo želi malo razmisliti o svom sljedećem koraku i jednom kada donese odluku, neće imati problema s pronalaskom velikog kluba – kazao je Pjanić. – Sukobili smo se nekoliko puta, to je normalno. On je neko ko vam jasno kaže stvari, kao što sam i ja. Više od svega toga voli da se šali. Kaže da kada sam napustio Romu nisam mogao preći više od pet metara, da sam zahvaljujući njemu postao sjajan igrač. Ali kad kaže da je bio najbolji italijanski vezni igrač u historiji, ja sam taj koji se počinje smijati! – kazao je Pjanić. Pjanić je iz Rome prešao u Juve, ali ostali bivši suigrači nisu bili toliko sretni, jer se Radja Nainggolan nakon godinu dana u Interu vraća u Cagliari. Najveće ikone Daniele De Rossi i Francesco Totti doživjeli su nezamisliva iskustva, brutalno su ih se riješili. – Ne mogu objasniti kako su postupali s De Rossijem i Tottijem tako. Razgovarao sam s obojicom i oni se također trude naći bilo kakvo objašnjenje. Misterija je to što su uradili De Rossiju. Kad vidite da najbolji igrači iz godine u godinu odlaze iz Rome, morate početi postavljati sebi neka pitanja. Osjećam se loše zbog Nainggolana, jer znam kakav je to dobar momak i sjajan igrač. S vremena na vrijeme čini greške, previše je neposredan, previše otvoren. Trebao bi biti inteligentniji i diskretniji. Cijeli njegov život i karijera bili su takvi, pa možda upravo tako dobiva najbolje od sebe – kaže Pjanić. Pjanić je odrastao u Luksemburgu, gdje je njegov otac, nekada također nogometaš, otišao prije nego je izbio rat u BiH. – Moj je otac putovao po zemlji zbog utakmica i prije svih je shvatio šta će se dogoditi, jer je mogao vidjeti da prijatelji postaju neprijatelji. Mogao je vidjeti etničku mržnju na stadionima i selima. Napunio je dvije plastične vrećice pune naših stvari i otišao kako bi se pripremio za dolazak svoje porodice. – Kad smo uspjeli odvesti Bosnu na prvo Svjetsko prvenstvo, plakao sam od ponosa i radosti – na kraju je dodao bh. veznjak. pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement