Connect with us

Jajce Online

Bh. rukometaši i stručni tim dobit će 100 hiljada KM zbog plasmana na …

Avatar

Published

on

Zastupnik Demokratske fronte Samer Rešidat još 19. juna 2019. godine uputio je inicijativu kojom je tražio da Zastupnički dom Parlamenta FBiH obaveže Vladu FBiH da iz budžeta Federalnog ministarstva kulture i sporta izdvoji 100 hiljada KM koje će biti transferisane Rukomentnom savezu BiH u svrhu nagrade rukometašima i stručnom timu koji su ostvarili plasman na Evropsko prvenstvo.

“Ukoliko Federalno ministarstvo kulture i sporta nema mogućnost da osigura sredstva, Zatsupnički dom Parlamenta FBiH obavezuju Vladu FBiH da sa koda budžetske rezerve osigura sredstva u navedenom iznosu”, naveo je Rešidat u inicijativi koja je danas usvojena.

Samer Rešidat (Foto: Klix.ba)

On je obrazložio da vrhunski rezultat koji je plasmanom na Evropsko prvenstvo ostvarila Rukometna reprezentacija BiH u direktnoj je vezi s promocijom naše drže te da usvajanjem ove inicijative država pokazuje kako podržava vrhunski sport i rezultate koje postižu naši sportisti na međunarodnim takmičenjima.

(klix)

Objava Bh. rukometaši i stručni tim dobit će 100 hiljada KM zbog plasmana na Evropsko prvenstvo pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement