Connect with us

Jajce Online

Bh. vina predstavljena na renomiranom sajmu u Tokiju

Avatar

Published

onBosanskohercegovačka vina predstavljena su, kao i prethodnih godina, na renomiranom 95. sajmu likera i sira, održanom od 10. do 16. aprila u Tokiju, saopćila je Agencija za promociju stranih investicija u Bosni i Hercegovini (FIPA).
Predstavljena su vina: Manastir Tvrdoš (Trebinje), Vranac 2015 i Vinogradi Nuić (Ljubuški), kao i Posip 2015.
Na ovom sajmu u Tokiju prezentirano je i prodavano više od 1.000 vrsta vina iz 28 zemalja svijeta. Tokom sedmodnevne manifestacije je prodato oko 25.000 boca.
Predstavnik bosanskohercegovačke Agencije za unapređenje stranih investicija u Japanu Shigehiko Nishihama učestvovao je prezentirajući bh. vina direktno japanskim potrošačima.
Zahvaljujući njegovim naporima, od januara 2014. godine, Bosna i Hercegovina je prvi put počela izvoziti vino u Japan. Kompanija M & P Corporation iz Tokija odlučila je 2014. započeti uvoz iz dviju vinarija – Vinogradi Nuić i Vino Manastir Tvrdoš.
Potrošači japanskog tržišta zadovoljni su visokim kvalitetom bh. vina i uživali su u degustaciji Vranca i Pošipa.
Na sajmu nije prodavano vino lokalnih autohtonih sorti grožđa poput Blatine i Žilavke, ali se M&P Corporation i dalje bavi uvozom ovih dviju vrsta jer su Blatina i Žilavka već postale popularne i dobro prihvaćene u Japanu.
Nishihama je predstavio japanskim posjetiteljima i kulturu te turizam BiH, što je bio važan doprinos Bosni i Hercegovini na japanskom tržištu.
 
 
(avaz)
Objava Bh. vina predstavljena na renomiranom sajmu u Tokiju pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement