Connect with us

Jajce Online

BiH dobija još jedan moderni sportski fudbalski centar

Avatar

Published

on

Uskoro će biti izgrađen moderni sportski fudbalski centar.

U realizaciji ovog projekta učestvovat će Nogometni savez BiH, Fudbalski savez RS, Općina Prnjavor i FK Ljubić. Sporazum o zajedničkom angažmanu na izgradnji ovog projekta potpisan je 31. maja 2019. godine.

– Sportski fudbalski centar u Prnjavoru će imati jedan teren s prirodnom travom i atletskom stazom, drugi teren s vještačkom travom, dvostranu tribinu s odgovarajućim prostorom ispod tribina u kojem će se nalaziti svlačionice, pomoćne prostorije, radne kancelarije… – saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Od potpisivanja sporazuma do danas urađena je projektna dokumentacija, riješena imovinskopravna pitanja i osigurani lokacijski uvjeti.

– NSBiH priprema aplikaciju za FIFA program “Forward”, iz kojeg bi se povukla sredstva u iznosu od 299 hiljada američkih dolara za izgradnju terena s vještačkom travom, što je prva faza u realizaciji navedenog projekta. Općina Prnjavor ima obavezu da izvrši ostale radove vezane za pripremu lokaciju na kojoj će se nalaziti sportski fudbalski centar FS RS – ističu u kući bh. fudbala.

 

(avaz)

Objava BiH dobija još jedan moderni sportski fudbalski centar pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement