Connect with us

BiH

BiH dobila još jednu opštinu sa povoljnim poslovnim okruženjem

Avatar

Published

on

Opština Novi Grad ispunila je kriterije programa certifikacije gradova/opština sa povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi BFC SEE i na taj pridružila se “porodici” lokalnih zajednica u BiH koje su zaslužili ovaj prestižni regionalni certifikat.

Akreditaciono tijelo BFC SEE na osnovu odluke Regionalnog savjeta od 20.06.2019. godine, potvrđuje da Opština Novi Grad ispunjava kriterijume programa certifikacije gradova i opština sa povoljnim poslovnim okruženjem u Jugoistočnoj Evropi u skladu sa standardom BFCSEE, navodi se u potvrdi o ispunjenosti kriterija.

Kako je navedeno, Novi Grad je od ukupnih 100 procentnih poena ostvario 90.33.

Takođe, navedeno je da od datuma odluke Regionalnog savjeta lokalna samouprava stiče pravo na korištenje naziva „Povoljno poslovno okruženje – Business Friendly municipality“ i pravo korištenja i isticanja zaštićenog znaka certifikacije u skladu sa knjigom standarda u naredne 3 godine.

Povoljan ambijent za poslovanje

Podsjetimo, program certifikacije općina i gradova sa povoljnim poslovnim okruženjem namijenjen je općinama i gradovima koji su strateški opredijeljeni da unaprijede poslovni ambijent, privuku investicije i podstaknu razvoj lokalne ekonomije.

BFC SEE certifikat je priznanje i obaveza za bržu i efikasniju administraciju, kvalitetnije pružanje usluga, a prije svega privrednim subjektima i investitorima, te bolje investicione rezultate, odnosno sve ono što utiče na kvalitet povoljnog poslovnog okruženja.

Vrijeme i mjesto svečanog uručenja ovog priznanja predstavnicima Opštine Novi Grad biće naknadno saopšteno.

 

 

(Biznisinfo)

Objava BiH dobila još jednu opštinu sa povoljnim poslovnim okruženjem pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement