Connect with us

BiH

BIH POOŠTRILA MJERE!! Od sutra u BiH ne smiju ući državljani ovih 12 z…

Avatar

Published

on

BIH POOŠTRILA MJERE!! Od sutra u BiH ne smiju ući državljani ovih 12 zemalja

BIH POOŠTRILA MJERE!! Od sutra u BiH ne smiju ući državljani ovih 12 zemalja

Vijeće ministara BiH održao je danas 4. izvanrednu, telefonsku sjednicu na kojoj je, na prijedlog Ministarstva sigurnosti BiH, donesena Odluka o propisivanju dodatnih uvjeta za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu.

Odlukom se propisuju dodatni uvjeti za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu, koji se odnose na zabranu ulaska stranaca koji dolaze sa određenih područja s intenzivnom transmisijom koronavirusa, a radi sprečavanja širenja i suzbijanja zaraznih bolesti, odnosno koronavirusa – COVID – 19., kao i posjedovanje određene vrste putne isprave, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Zabranjuje se ulazak stranim državljanima koji ulaze u Bosnu i Hercegovinu s područja sa intenzivnom transmisijom korona virusa, a posebno iz: provincija NR Kine (Wuhan), Južne Koreje, Japana, Italije, Irana, Francuske, Rumunije, SR Njemačke, Austrije, Španjolske, Švicarske i Belgije.

Stranac može ući u Bosnu i Hercegovinu isključivo s važećom putovnicom, a stranom državljaninu kojem se zabranjuje ulazak na teritorij Bosne i Hercegovine Granična policija BiH, na zahtjev stranca, izdaje rješenje o odbijanju ulaska u skladu sa Zakonom o strancima.

Vijeće ministara BiH zadužilo je Ministarstvo vanjskih poslova BiH da o realizaciji ove Odluke obavijesti diplomatsko konzularna predstavništva. Odluka stupa na snagu danom donošenja i objavljuje se u „Službenom glasniku BiH“.

(Srednjabosna.com)

Objava BIH POOŠTRILA MJERE!! Od sutra u BiH ne smiju ući državljani ovih 12 zemalja pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement