Connect with us

Jajce Online

BiH posjećuje sve više turista, to potvrđuju i podaci za mart

Avatar

Published

onBiH je u martu posjetilo 95.808 turista, što je za 8,5 odsto više u odnosu na isti mjesec prošle godine, te za 29,8 odsto više u odnosu na februar.
Turisti su u martu ostvarili 197.850 noćenja, što je za osam odsto više u odnosu na isti mjesec lani, te za 12,8 odsto više u odnosu na februar ove godine, podaci su Agencije za statistiku BiH.
U ukupno ostvarenom broju noćenja učešće domaćih turista je 33,5 odsto, a stranih 66,5 odsto.
U martu je broj noćenja domaćih turista veći za 7,3 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine, te veći za 19 odsto u odnosu na februar, dok je broj noćenja stranih turista veći za 8,4 odsto u odnosu na mart lani, te veći za 10 odsto u odnosu na februar ove godine.

U strukturi noćenja stranih turista najviše noćenja ostvarili su turisti iz Hrvatske – 26,6 odsto, slijede turisti iz Srbije 13,9 odsto, Italije 6,5 odsto, Slovenije 5,4 odsto, Kine 4,2 odsto, Turske 3,5 odsto, dok su turisti iz ostalih zemalja ostvarili 39,9 odsto noćenja.
Što se tiče dužine boravka stranih turista u BiH, na prvom mjestu je Kanada sa prosječnim zadržavanjem od 3,3 noći, slijede Kuvajt sa 3,2 noći, Danska i Egipat sa po 3,1 noći, Indija i Italija sa po 2,9 noći i Bahrein sa 2,8 noći.
Turistima je u martu u BiH bilo na raspolaganju 19.116 soba, apartmana i mjesta za kampovanje, što je za 1,2 odsto više u odnosu na isti mjesec lani, te 40.786 raspoloživa kreveta, što je više za 2,6 odsto u odnosu na mart 2018. godine.
Prema vrsti smještajnog objekta, najveći broj noćenja ostvaren je u hotelima i sličnom smještaju, sa učešćem od 93,1 odsto.
 
(Fokus.ba)
Objava BiH posjećuje sve više turista, to potvrđuju i podaci za mart pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement