Connect with us

BiH

BiH više nije na njemačkoj listi rizičnih zemalja

Avatar

Published

on

BiH više nije na njemačkoj listi rizičnih zemalja

Njemačka će 1. jula ukinuti upozorenje za putovanja u većinu zemalja osim za države u kojima je i dalje visok nivo infekcija kovid-19, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova.

S liste će biti maknuti i turističke destinacije Madeira (Portugal) i Cipar, kao i još 12 zemalja na Balkanu, istočnoj Europi, Aziji i Sjevernoj Americi.

Od nedjelje, 13. juna, na listi rizičnih područja nisu ni Armenija, Azerbajdžan, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Libanon, Moldavija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Srbija i Ukrajina. Njemačka savezna vlada i dalje formalno savjetuje građanima da izbjegavaju turistička putovanja u inozemstvo.

Do 1. srpnja Njemačka bi trebala ukinuti većinu korona-upozorenja za putnike u većinu zemalja, navodi AFP.

“Možemo da ukinemo opšte upozorenje putnicima na rizična područja gdje je učestalost (virusa) tokom sedam dana manja od 200. Ova mjera primjenjivaće se od 1. jula i širom svijeta”, naveo je u saopštenju šef njemačke diplomatije Hajko Mas (Heiko Maas).

Ta simbolična mjera olakšaće putovanja i turizam u ljetnjoj sezoni.

Upozorenje, praćeno ograničenjima, ipak ostaje na snazi za zemlje koje i dalje imaju veliki broj zaraženih i veliku učestalost sojeva korona virusa poput Velike Britanije ili Indije.

Ukidanje upozorenja za putovanja ne znači i ukidanje obaveznog negativnog testa na kovid-19, potvrde o vakcinaciji ili bilo koje druge mjere koja je na snazi za putovanja iz Njemačke.

BHRT

The post BiH više nije na njemačkoj listi rizičnih zemalja appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement