Connect with us

BiH

Biskup Komarica: Političari u BiH se ponašaju kao bogovi

Avatar

Published

onBanjalučki biskup Franjo Komarica rekao je u intervjuu za Federalnu televiziju u ponedjeljak da se političari u Bosni i Hercegovini ponašaju kao bogovi, dok istovremeno ni najmanje ne vode računa o narodima koji tu žive.
Na pitanje zbog čega Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH ne uradi nešto za Hrvate u Republici Srpskoj, obzirom da je nerazdvojan od Milorada Dodika, ili zašto nešto ne uradi Republika Hrvatska, koja također govori da skrbi za Hrvatske u Bosni i Hercegovini, biskup Komarica je rekao da kada se spominje Bosna i Hercegovina često se misli samo na Federaciju, dok se zanemaruje cijeli jedan narod u pola države.
„Ako ja za njega nisam Hrvat, ako Hrvati u Republici Srpskoj nisu Hrvati, ako gleda Hrvate samo kao izbornu mašineriju, onda je to strašno prkošenje Bogu“, rekao je Komarica, između ostalog.
Komarica je poručio da političari u Bosni i Hercegovini ne mogu biti zaduženi samo za svoje narode, već moraju brinuti i o drugim narodima.
„… ti ljudi su u službi zla, službi nepravdi“, rekao je Komarica, napominjući da će ipak jednog dana trebati doći pred lice Božje“.
Govoreći o građanima Bosne i Hercegovine biskup je poručio da narodi u BiH ne mogu normalno misliti, jer predugo udišu lošu društveno-političku atmosferu.
„Narodi u BiH još nisu politički zreli da uzmu sudbinu u svoje ruke“, rekao je biskup Komarica, prenosi Patria.
Objava Biskup Komarica: Političari u BiH se ponašaju kao bogovi pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement