Connect with us

BiH

Bolnica u Goraždu zabranila posjete pacijentima zbog mogućeg virusa gr…

Avatar

Published

on

Bolnica u Goraždu zabranila posjete pacijentima zbog mogućeg virusa gr...

Na preporuku Zavoda za javno zdravstvo BPK Goražde u Kantonalnoj bolnici zabranjene su posjete pacijentima zbog povećanja oboljelih od respiratornih infekcija.

Na preporuku Zavoda za javno zdravstvo BPK Goražde u Kantonalnoj bolnici zabranjene su posjete pacijentima zbog povećanja oboljelih od respiratornih infekcija.

“Ovo je vrijeme sezonske gripe pa smo poduzeli mjere kako bi se spriječilo širenje infekcija i virusa pa je zabrana posjeta pacijentima koji se liječe u bolnici na snazi do daljnjeg”, izjavila je prim.dr. Nermina Kamenica, direktorica Kantonalne bolnice.

Na području kantona povećan je broj pacijenata sa akutnim respiratornim infekcijama, posebno djece. Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo neznatan je broj oboljelih od sezonske gripe, ali se tokom februara očekuje da virus gripa dostigne maksimum.

Također u proteklom periodu nije bilo težih slučajeva oboljelih od sezonske gripe sa komplikacijama niti od virusa H1N1 što je olakšavajuće s obzirom da bolnica u Goraždu nema infektivni odjel niti specijalistu infektologa.

I pored toga prema riječima direktorice Kantonalne bolnice u ovoj ustanovi su na oprezu i pomno prate situaciju oko koronavirusa, te su spremni poduzeti određene mjere.

“Pratimo situaciju na terenu svakodnevno. Nažalost, u slučaju eventualne pojave ove bolesti, bolnica nema uslove za karantin. U ovoj ustanovi ne postoji ni infektivni odjel niti specijalistu infektolog. Jedino što možemo u slučaju pojave oboljelih od koronavirusa interventno osigurati transport u najbliži klinički centar odnosno Sarajevo. Čekamo daljnja uputstva federalnog ministarstva zdravstva, s obzirom da imamo koordinatora za BPK Goražde”, kaže dr.Kamenica.

Klix.ba

Objava Bolnica u Goraždu zabranila posjete pacijentima zbog mogućeg virusa gripa pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement