Klik Jajce
BiH Jajce Online

Bora Bora najljepše ostrvo na svijetu

Ostrvo Bora Bora smješten je između Perua i Australije. Od Perua je udaljen 8.197 kilometara, a od Australije 5.981 kilometara. Uprkos udaljenosti od kopna, vrlo je popularna turistička destinacija.

Ovo ostrvo dugo je svega 10 kilometara, a široko tek nešto više od tri kilometra. Stoga ni ne čudi da se brojni turisti odlučuju na vožnju biciklom kako bi razgledali sve njegove ljepote.

 

  • Bora Bora

    Bora Bora

    FOTO: AGENCIJE


Brojne lagune ovog ostrva rijetko će koga ostaviti ravnodušnim, baš kao i dva vulkana koji su glavna turistička atrakcija. Za one malo odvažnije pruža se i mogućnost hranjena morskih pasa pod vodom. U kavezu, naravno.

Glavni grad ostrva je Vaitape, a glavna grana privrede je turizam, glavni jezici su francuski i tahićanski, ali većina stanovnika govori i engleski.

Prava poslastica ovog ostrva je jelo poisson cru što je ustvari sirova tuna, te mahi-mahi riba sa sokom limete i kokosovim mlijekom.

 

  • Bungalovi glavna atrakcija ostrva

    Bungalovi glavna atrakcija ostrva

    FOTO: AGENCIJE


Kada govorimo o Bora Bori odmah nam na pamet padaju bungalovi na vodi okruženi prekrasnim modrim morem. To zaista i jeste tako,ali da biste jednu noć odsjeli u jednom od tih bungalova morat ćete izdvojiti čak 1.000 dolara samo za tu jednu noć. Ne čudi što je romantični Bora Bora proglašen ostrvom broj jedan u svijetu.

 

 

(avaz)

The post Bora Bora najljepše ostrvo na svijetu appeared first on Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Povezane vijesti

BiH / Tragedija / Mrtve supružnike u kući pronašao rođak, iza njih ostalo osmoro djece

Jajce Online

Pokazao da je veliki čovjek: Suarez preuzeo brigu o 500 porodica u svom Urugvaju

Jajce Online

Kraljevi sutra igraju četvrtfinale Kupa BiH u Donjem Vakufu

Jajce Online