Connect with us

BiH

Borenović o političkim liderima: Vrlo lako se dogovore o zapošljavanju…

Avatar

Published

on

Borenović o političkim liderima: Vrlo lako se dogovore o zapošljavanju...

Branislav Borenović, predsjednik Partije demokratskog progresa, današnje otkazivanje sjednica Predsjedništva BiH i nedogovaranje stranačkih lidera nazvao je neozbiljnom pričom i farsom koja zemlju uvodi u dublju političku krizu.

Branislav Borenović, predsjednik Partije demokratskog progresa, današnje otkazivanje sjednica Predsjedništva BiH i nedogovaranje stranačkih lidera nazvao je neozbiljnom pričom i farsom koja zemlju uvodi u dublju političku krizu.

“Isključivu odgovornost snose tri stranke – SDA, HDZ i SNSD. Lijepo su se dogovorili da jedni druge izaberu u parlamentu, da podijele resore, fotelje, pozicije, ali očigledno ne postoji iskrena namjera i postoje različita tumačenja u sprovođenju principa formiranja vlasti na nivou BiH”, poručio je Borenović na današnjem obraćanju medijima.

Dodao je kako je neizvjesno gdje će zemlja završiti jer lideri “nisu u stanju i nemaju namjeru da smiruju političke tenzije pa sada kreću u traženje izgovora”.

“Prošlo je nezapaženo ovih dana da je Zakon o budžetu institucija BiH upućen u proceduru, a kroz neko letimično čitanje vidljive su neke interesantne stvari. Naprimjer, jedina institucija koja ide u zapošljavanje je Predsjedništvo BiH – 24 osobe. To pokazuje da se vrlo lako dogovore o zapošljavanju, po osam svakome. Također je vidljivo da nažalost rastu prihodu po osnovu taksi o odricanju od državljanstva BiH, za 13 posto. Ljudi odlaze, odriču se državljanstva, plaćaju veliki novac za to i pune budžete. To pokazuje svu beskrupuloznost političke situacije”, kazao je, između ostalog Borenović.

Dodao je da je nova koalicija postavila rok od mjesec dana za formiranje vlasti te poručio da treba sačekati 5. septembar.

Aktuelnim liderima je poručio da nisu u stanju ozbiljno voditi ovu zemlju i ispunjavati obaveze prema narodu u BiH.

“To pokazuje njihovu nemoć. Ponovo pozivamo i tražimo: Završite ono što ste započeli. Ako to niste u stanju, to i saopštite da treba razmišljati o drugim rješenjima”, rekao je lider PDP-a.

Prema njegovim riječima, jedino pravo rješenje su suštinske izmjene Izbornog zakona BiH i da se ide na izbore kako bi uz fer i poštene principe rada građani izabrali zdrave, normalne koalicije koje će biti opterećene rješavanjem stvarnih problema.

Klix.ba

Objava Borenović o političkim liderima: Vrlo lako se dogovore o zapošljavanju i podjeli resora pojavila se prvi puta na Jajce Online.Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement