Connect with us

BiH

Bosna i Hercegovina nije grunt jednog njenog naroda

Volim Jajce

Published

onČudna je ta zemlja Bosna i Hercegovina, bogata siromaštvom i siromašna bogatstvom, puna razlika i prazna zajedništva. Zemlja površinske ljubavi i posijane duboke mržnje. Europski zgon kojeg mnogi bizantisti i orijentalisti oraju i kopaju, prekopavaju i rove te siju po njemu sjeme mržnje, netolerancije, nesnošljivosti i nepodnošljivosti. Nasijavaju ga sjemenom koje nikako nije za to tlo, to podneblje i te europske klime. Oru je i kopaju tuđinci, no što dublje rove u njene krvave  dubine tim više nailaze na stare hrvatske  usjeve koje niti je vrijeme splavilo, niti sunce spržilo niti agresori i okupatori isčupali. Što su agresori i porobljivači više kopali, staro hrvatsko  sjeme puščalo je dublje korijenje, išlo u dubine, sa Bosnom i Hercegovinom srašćivalo i sraslo,  Bosnu i Hercegovinu  čuvalo i očuvalo uprkos površinskim izraslinama koje se ni po čemu nisu uklapale u ono beha  izvorno, temeljno. Nikada se nije uklopilo u bosanskohercegovačke  europske vrijednosti, i njene prepoznatljivosti.
I stoga pokušavaju u svojoj sili i mržnji na izraslom i tisućljeće starom beha  nasadu kalemiti svoje bodljikave stabljike. Zaboravljaju ili ne znaju da jedno stablo  ne raste na drugom.
Muslimansko političko vodstvo, konsenzualno iz svih stranaka i partija, te udruga svakog predznaka, silom zatrpava sva beha  stabla koja nisu iz  njihova vrta, i njihovom vjerničkom, političkom ili kulturnom rukom posijana. Bosna i Hercegovina  je preplavljena njihovim oračima i kopačima, i na svakom njenom dijelu čuje se zvuk nacionalističko islamističkog krampa i pluga kako kopa i ore, za svoje muslimanske usjeve.
Televizija i pisani mediji, sto posto u muslimanskim šovinističko islamističkim rukama, jedna su od najubojitijih oružja u miru, kojima se nastoji ubiti i zakopati sve što nije u njihovom redu za poravnavanje beha prostora jednom zubačom u rukama beha muslimana. Ono što ne uspjevaju zaorati i zakopati, isčupati i spaliti, sijeku i bacaju u muslimanski oganj mržnje, pretvarajući svu beha  prošlost u pepeo, a sadašnjost grade kao početak beha povijesti. Iz prošlosti si uzimaju samo onaj krvavi dio Otomanske vladavine i danka u krvi, kojeg nastoje svim sredstvima vratiti i oživiti u sadašnjosti.
Za muslimanski politički vrh Bosna i Hercegovina  ima prošlost samo onoliko koliko je bila pod turskom okupacijom, i bogatstvo ono što je ostalo iza nje. Bosna i Hercegovina  je za njih kao i sve druge islamske zemlje jednobojni, jednonacionalni, jednovjerski, jednopolitički i jednocivilizacijski grunt. Na takvom gruntu i nema mjesta za rast drugih stabala sa svojim plodovima i šarenilom. No, to je stanje  kao i u svim ostalim islamskim zemljama.
Međutim, kada je muslimansko vodstvo bilo u situaciji vojnog poraza tada je nudilo podjelu beha grunta, svima onima koji imaju pravo na tu zemlju. Tadašnja vojna  i ubojita oružja  kovali su u lažna oruđa za obradu Bosne i Hercegovine. Kakve  vidi se to danas. Sada kada su uspjeli svijet uvjeriti kako samo oni imaju pravo na taj entitet, kako je to njihov grunt, umjesto prikazivanih oruđa mašu ubojitim oružjima i prisiljavaju sve beha razlike na jednakost sa sobom.
Ponovno je Bosna i Hercegovina  pod oružjem prisilne islamizacije. Danas je zemlja  opet puna poturica, onih koji su puno gori i radikalniji i od samih Turaka, kako se u Bosni govori, «poturica gora od Turčina»,  kao što je bilo i u prošlosti. Udaraju i te današnje poturice po hrvatstvu i katoličanstvu kao i oni janjičari iz krvave otomanske okupacije zemljice Bosne. Nađu ih, ili ih prisile, ili za šaku Judinih srebrenjaka što im ih daju, i za stolicu u koju ih smjeste, dadnu im pristup na TV i u novine, zapovijede im što će i kako govoriti, i udare te poturice žešče  od Turaka. Te i takve ljude ima svako beha vrijeme. Iz svakog sloja hrvatskog korpusa našlo ih se, te kao pravi janjičari proširuju bošnjačko carstvo na beha području.
Tu su i mali, no veoma opasni, hrvatski političarčići koji nikada nisu prežalili svoju juljubav, oni koji nisu mogli prihvatiti slobodu hrvatskog naroda, i beha  pokušaj hoda u Europu. Tu su i bosanski fra propali ujačiči, papagajski novinarčići. Harače i ubiru danak u krvi, zubeči Bosnu i Hercegovinu   mržnjom naoštrenom zubačom. Iz grupe tih konvertiranih pojedinaca čuju se fašistički napadi neke mlade novinarke na sve ono što je hrvatsko i katoličko. I prije negoli se njoj kaže kako je ona sama največi fašist i radikalist, ta režimska novinarka legalnu borbu hrvatske djece  za obrazovanje na maternjem jeziku naziva u jednom TV magazinu «…fašističkom predstavom protiv Bošnjaka…» No ima li večeg fašiste od nje i njenih nalogodavaca, koji zabranom djeci da se školuju na meternjem hrvatskom jeziku, zapravo, vrše prisilnu islamizaciju te djece.
Ta novinarka fašističkog režima sve bi oko sebe fašizirala i strpala u svoju faišistoidnu ideologiju. Ore ta novinarka fašistoidnim oruđem bosansku zemlju. Ona čak i davnu hrvatsku borbu protiv Turaka i turskih osvajača, koja je bila kratko obilježena, naziva «…fašistoidnom borbom divljačkog i osvajačkog hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini…» Kroz ove muslimanske režimske novinare i poslušnike muslimansko političko vodstvo vraća krvavo tursko vrijeme u Bosnu i Hercegovinu. A Osmanlijsko carstvo bilo je, kako je neko rekao, «oličenje pakla u zemljama koje je držalo pokorenima.»
Ko ima pravo onda voditi Bosnu i Hercegovinu u taj pakao. Bosna i Hercegovina nije grunt jednog naroda bez obzira na njegovu brojnost. Bosna je zemlja naroda, vjera, kultura, nacija i civilizacija. Bosna i Hercegovina ne smije biti žrtva jedne radikalne politike islamista. Samo Bosna i Hercegovina  europskih vrijednosti ima budućnost.
Vinko  Đotlo

OglasiFeed: VolimJajce.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.