15.1 C
Jajce
Srijeda, 7 lipnja, 2023
Bild.ba Sa Web-a

Breaking: Sebija Izetbegović izgubila zvanje redovnog profesora na Medicinskom fakultetu u Sarajevu

Sebija Izetbegović, glavna ravnateljica Kliničkog centra Univerizteta Sarajevo (KCUS), danas je izgubila zvanje redovnog profesora na sarajevskom Medicinskom fakultetu.Sebija Izetbegović je supruga lidera Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića, a na listopadskim izborima osvojila je zastupnički mandat u Skupštini Sarajevske Županije. Odluku o oduzimanju zvanja je većinom glasova donio Senat Univerziteta u Sarajevu (UNSA), a prema pisanju sarajevskog Avaza za poništenje njenog akademskog statusa bilo je 28 članova Senata, četiri su bila protiv, dok se sedam suzdržalo od glasovanja, piše beogradska BETA.Na ovaj način stavljena je van snage odluke Senata UNSA od 2014. godine o izboru Sebije Izetbegović u zvanje redovne profesorice za oblast “Ginekologija i akušerstvo” na Medicinskom fakultetu u Sarajevu.

Ranije je Senat UNSA Sebiji Izetbegović poništio zvanje magistra, jer, kako su naveli, nije ispunila sve obaveze na Medicinskom fakultetu u Sarajevu na propisan način.

Bild.ba: Originalni link

Povezane vijesti

FOTO: 7.Božićni sajam u Uskoplju nadmašio očekivanja organizatora

Bild.ba

Porezni inspektori na Vlašiću izrekli kazne u visini od preko 35.000 KM

Centralna.ba

Milanović odao počast ubijenoj viteškoj djeci: ‘Za hrvatski narod u BiH jedan je to od najtužnijih događaja u novijoj povijesti‘

Centralna.ba