Connect with us

Jajce

Brojni uspješni projekti su iza nas, ove godine nastavljam još jače

Avatar

Published

onOpćina Jajce realizirala je u prošloj godini niz projekata s cilje daljeg razvoja ove općine. Ono što je obilježilo prošlu godinu svakako je rekonstrukcija lokalnih puteva, otvaranje više stotina radnih mjesta i nastavak izgradnje infrastrukture.

Načelnik Općine Jajce, Edin Hozan naglasio je da je posebna pažnja posvećena građanima Jajca od njihovog rođenja, pa kroz odrastanje, od vrtića, osnovnog i srednjeg obrazovanja, stipandiranja, zapošljavanja fakultetski obrazovanih mladih ljudi, do poticaja u pokretanju malih biznisa i prepoznavanju poslovnih ideja mladih, samozapošljavanju u poljoprivredi i obrtu.
-Ponovo smo ušli u program sufinansiranja kamata za privredu. Pokrenuli smo i program subvencioniranja kamata za prvo stambeno zbrinjavanje, bez obzira na starosnu dob. Izgradnja i otvorenje Trgovačkog centra „Bingo“ svakako predstavlja dodatni kvalitet jer su otvorena nova radna mjesta – poručio je Hozan.

Istakao je da je kroz obnovu i rekonstrukciju objekata u bivšoj vojnoj kasarni Kamenice, koja već lagano liči na malu industrijsku, poslovnu zonu, u dva objekta pokrenuta privredna aktivnost, a rezultat je više od 20 zaposlenih.
-Izgradnja šetnice na Malom plivskom jezeru koja je u maju stavljena u funkciju još jedan je novi, atraktivan turistički sadržaj koji je privukao veliki broj posjetitelja. Osjećaj je poseban, jer se drvenom šetnicom krećete preko jezera u prekrasnom prirodnom okruženju – poručio je on.
No na ovome se neće stati, a u pripremi su nove investicije koje se, prije svega, ogleda u vodozahvatu Resnik. Sva potrebna dokumentacija je spremna, a ovaj projekat bi trebao obuhvatiti veliki broj korisnika od Podmilačja do Kuprešana, gdje bismo u naredne dvije godine trebali dovesti dodatnu količinu vode.

-U ovoj godini želimo nastaviti s rekonstrukcijom ulice Hrvoja Vukčića Hrvatinića, a sve s namjerom uređenja centra našeg grada. Tu su i programi koje imamo svake godine – dodjela stipendija, angažovanje volontera, projekat samozapošljavanja i zapošljavanja mladih. Želimo svaku dobru i kvalitetnu ideju podržati i dati našoj omladini priliku da se dokažu – ističe Hozan.
Kada je u pitanju turizam, čija ponuda je iz godine u godinu bolja i kvalitetnija, u ovoj godini je planirano vraćanje manifestacije „Skokovi s vodopada“. Jedan od primarnih ciljeva u ovoj oblasti je dodatno uređenje obale Malog Plivskog jezera.
-Stvorili smo uslove i osigurali sredstva u iznosu od 200.000 KM da uredimo kompletnu obalu Malog Plivskog jezera, sve do novoizgrađenog mosta. Ima i drugih ideja iz oblasti turizma, koje bi se realizirale na najatraktivnijim lokacijama. Razmatramo mogućnost izgradnje adrenalinskog parka – kazao je Hozan.
 
(visitbih.ba)Feed: Jajce-Online.com

Oglasi
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement