Connect with us

Jajce

Budeš i Hribar ove godine Jajcu poklanjaju Art Festival – Jajce Press – Provjereno, s lica mjesta

Avatar

Published

on

Grad Jajce u proljeće 2017. godine doživio je svoj prvi jazz koncert koji je održao lokalac, doduše već neko vrijeme stacioniran u Beču, Jimmy Budeš. Iduće jeseni na Sarajevo Jazz Festivalu Jimmy upoznaje zagrebačkog klavirista Vida Hribara kada se iz poznanstva ubrzo rodilo prijateljstvo, a zatim i želja za regionalnim umrežavanjem. Tako smo prošlog proljeća imali priliku uživati u njihovom zajedničkom koncertu u Jajcu.

U velikoj želji da se tradicija nastavi i da gradu Jajcu svake godine ponude nešto novo, od ove godine prijateljstvo postaje festival. Od današnjeg dana Art Festival Jajce postaje vaša i naša stvarnost.

-U želji da stvarnost postane ljepša i okrenuta istinskim ljudskim vrijednostima, obogatili smo ju za ovaj festival koji povezuje ljude različitih narodnosti, narode različitih tradicija, tradicije različitih umjetničkih izričaja. Iako je raznovrsnost ono što nas civilizacijski obilježava, na ovom festivalu slavimo vrijednosti koje su nam svima zajedničke- želju za stvaranjem, želju za istraživanjem i želju za pripadanjem. U svom prvom izdanju, Art Festival Jajce u fokus stavlja glazbu, film , književnosti niz prigodnih radionica iz kojih će svi, bez obzira na dob, moći izvući nešto zanimljivo. – rekao je Budeš.

Festival će trajati dva dana od 10. do 11. maja 2019.godine u Jajcu.

Feed: jajcepress.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement