Connect with us

Jajce

Budite i Vi dio utrke za ozdravljenje i registrujte se u UG Nada – Jajce Press – Provjereno, s lica …

Avatar

Published

on

U glavnom gradu Bosne i Hercegovine 29.09.2019. godine održat će se 12. po redu Trka/Šetnja za ozdravljenje – Race for the Cure 2019. Sarajevo je jedan od 150 gradova svijeta u kojem se održava ovaj veoma važan događaj kojim se pruža podrška ženama oboljelim od karcinoma dojke i povećava svijest stanovništva o ovom oboljenju.

Na prošlogodišnjoj Trci učestvovalo je 8 000 građana i građanki svih generacija iz cijele Bosne i Hercegovine, a ove godine očekuje se i preko 9 000 učesnika i učesnica.

U utrci učestvuju i žene Jajca iz Udruženja građana oboljelih od karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja “NADA”. Registracija za 12. trku počinje 31.augusta u 11 sati.

-Naš cilj je podizanje svijesti o borbi protiv raka dojke u BiH, a vi nam se možete pridružiti u Jajcu kod spomenika kod križa. -rekla je predsjednica Udruge Dževahira Šehović.

Registracija košta simboličnih 10 KM, za koje građani i građanke dobiju majicu i pravo učestvovanja na ovom jedinstvenom događaju. Sva sredstva utrošit će se i ove godine na kupovinu poklon paketića za svaku novooperisanu ženu u BiH, kao i besplatne mamografske preglede u ruralnim sredinama.

Trka “Race for the cure” održat će se 29.9.2019.godine ispred Sarajevo City Centra u Sarajevu u 11 sati.

Feed: jajcepress.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement