Connect with us

BiH

Bura u SDA Krajina: Delegati iz Cazina i Sanskog Mosta nezadovoljni iz…

Avatar

Published

on

Bura u SDA Krajina: Delegati iz Cazina i Sanskog Mosta nezadovoljni iz...

Izborna skupština za Kantonalne organe SDA USK-a koja je sinoć održana u Bihaću prouzrokovala je napuštanje delegata općinskih organizacija SDA Cazina i Sanskog Mosta.

Izborna skupština za Kantonalne organe SDA USK-a koja je sinoć održana u Bihaću prouzrokovala je napuštanje delegata općinskih organizacija SDA Cazina i Sanskog Mosta.

.related { border-radius:3px; min-height:100px; margin: 0 0 -20px 0 !important; box-shadow: 1px 1px 3px 0 rgba(0, 0, 0, 0.25); } .related a { border-bottom:0 !important; padding:10px !important; display:block; } .related a:hover {text-decoration:none; background-color: #f8f8f8; border-bottom:0 !important; } .related img.thimg { width:80px; height: auto; float: left; margin: 0 10px 0px 0px !important; } .related img.clock { width:10px; height:10px; margin-right:5px !important;margin-bottom: -1px; } .related span.kategorija { font-family: “ClanPro-Medium”, arial; font-size: 11px; font-weight: normal; text-transform: uppercase; } .related span.vrijeme { float:right;font-size: 12px;line-height: 12px;color: #666; margin-top: 3px; } .related h3 { font-size: 0.9em; line-height: 1.4em; font-weight: 500; color: #333; text-decoration: none; font-family: “ClanPro-Medium”, “Roboto Slab”, Arial !important; margin: 0px !important; } @media screen and (min-width: 1000px) {.related h3 {font-size: 1em} } @media screen and (min-width: 1000px) {.related span.kategorija {font-size: 14px}} .related .clb { clear:both; }

Delegati ovih organizacija su napustili ovu konstituirajuću sjednicu zbog činjenice da su njihove predstavnike u kantonalne organe predlagale druge organizacije.

Naveli su da je za novog predsjednika Kantonalnog odbora SDA izabran Mirsad Vojić (Bihać) zbog činjenice da ove dvije organizacije nisu uputile prijedlog Šemsudina Dedića za predsjednika Kantonalnog odbora.

“Ove dvije organizacije u Izbornoj skupštini imaju vise od trećine delegata Skupštine a dato im je pravo da predlože samo po jednog kandidata ispred svojih organizacija. Od ovakvog stava su se na samoj Skupštini ogradili ugledni komandanti Hamdija Avdić – Tigar i Amir Avdić. Avdić je zbog ne slaganja sa diskriminacijom u predlaganju zatražio da da ga se briše sa liste kandidata za Izvršni odbor”, rekli su iz ovih organizacija.

Protiv diskriminacije u SDA, kako se navodi, govorili su i presatavnici drugih organizacija.

“Međutim, bivši predsjednik Dedić koji je Vojiću i predao spisak nije dozvolio bilo kakve korekcije. I Asim Kamber kojeg su naknadno predložili za Izvršni odbor je odbio učešće u organu u kome nema ravnomjerne zastupljenosti i ne uvažava se pravo općinskih organizacija da sami kandidiraju svoje predstavnike. Interesantna je i činjenica da se protiv izabranog predsjednika KO SDA USK Mirsada Vojica vodi krivični postupak zbog zloupotrebe položaja i da je jučer održano glavno ročište nakon kojeg se očekuje i konačna presuda”, rekli su nezadovoljni članovi SDA iz Krajine.

Klix.ba

Objava Bura u SDA Krajina: Delegati iz Cazina i Sanskog Mosta nezadovoljni izborom Vojića pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement