Connect with us

BiH

Čampara najavio tornado u SDA: Sarajlić mora biti smijenjen, predložen…

Avatar

Published

on

Čampara najavio tornado u SDA: Sarajlić mora biti smijenjen, predložen...

Član Predsjedništva Stranke demokratske akcije (SDA) Aljoša Čampara oglasio se danas povodom afere “Asim” odnosno skandaloznog snimka koji je procurio u javnost proteklog petka.

Član Predsjedništva Stranke demokratske akcije (SDA) Aljoša Čampara oglasio se danas povodom afere “Asim” odnosno skandaloznog snimka koji je procurio u javnost proteklog petka.

Čampara je Facebooku napisao da građani BiH posljednja dva dana svjedoče brojnim dešavanjima vezanim za kompromitirajući snimak koji je objavio načelnik Semir Efendić.

“Moram reći da se apsolutno ograđujem od svega što se čuje u navedenom snimku. Ovo nije sistem vrijednosti u kojem želim učestvovati i živjeti”, poručio je.

Dopredsjedavajući Doma naroda Parlamenta FBiH, delegat Kluba Bošnjaka i zastupnik u Skupštini KS Aljoša Čampara je mišljenja da SDA hitno mora uraditi sljedeće:

1. Predsjednik kadrovske komisije mora hitno biti smijenjen.

2. Mora se hitno uvesti povjereništvo u KO SDA Sarajevo jer je proces izbora u potpunosti kompromitovan. Akteri snimka su pokazali javnosti da su imali ovjerene glasačke listiće na osnovu čega su izveli tzv “bugarski voz”.

3. Dva ministra predložena za Vladu KS, a koja se pominju u snimku, ne mogu biti ministri jer se predstavljaju kao dužnici pojedincu tj. onome koji sebe predstavlja “prvim do Bakira” i koji tvrdi da ministri moraju raditi po njegovom nalogu. Ministri postoje da bi radili za dobrobit građana, a ne da bi bili “sluge” pojedincima.

4. SDA treba da uputi izvinjenje građanima i pošalje jasnu poruku da će očistiti svoje redove od ovakvih i sličnih pojedinaca.

“Iskreno se nadam i vjerujem da će rukovodstvo SDA, radi budućnosti naše djece, imat hrabrosti da donese ispravne i pametne odluke. Domovina se brani i poštenjem i čašću. Ukoliko to ne uradi bojim se da odlazimo u bezdan iz kojeg se teško možemo vratiti na tračnice. Sretan 1. mart Dan Nezavisnosti Bosne i Hercegovine”, poručio je za kraj Čampara.

Pored Čampare ranije su povodom ove afere reagovali i drugi zvaničnici SDA. Najoštriji su bili državni parlamentarci SDA Alma Čolo i Šemsudin Mehmedović, predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta BiH Denis Zvizdić, a sadržaj snimka, mada blaže, su osudili i lider SDA Bakir Izetbegović i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

Provjere audiosnimka vrši i Tužilaštvo Kantona Sarajevo u saradnji sa MUP-om, dok su jučer žestoko reagovale i opozicione stranke tražeći procesuiranje i sankcionisanje aktera snimka Asima Sarajlića, Sabahudina Delalića i Muhameda Šehovića.

Podsjetimo, snimak koji je objavio načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić na kojem se jasno čuje dogovor za “kupovinu” glasa jednog od delegata na unutarstranačkim izborima za prvog čovjeka sarajevske SDA najava je velike afere koja otvara mnoga pitanja.

Na snimku se spominje lider SDA Bakir Izetbegović, direktor OSA-e Osman Mehmedagić, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, budući ministar kulture u Vladi KS Emir Hadžihafizbegović, zatim Senad Hasanspahić, budući SDA-ov ministar za boračka pitanja KS…

Klix.ba

Objava Čampara najavio tornado u SDA: Sarajlić mora biti smijenjen, predloženi ministri u KS ne mogu dobiti podršku pojavila se prvi puta na Jajce Online.

Feed: Jajce-Online.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrijeme je isteklo. Molimo osvježite i unesite CAPTCHA vrijednost.

Advertisement